Boulahrouz, Twente'nin elde ettiği şansları değerlendirerek, “Twente'nin yakaladığı şanslara bakarsanız, daha fazlası olabilir gibi görünüyordu. 1-1 yeterli bir sonuç değil” dedi. Maçta Twente'nin performansını beğendiğini belirten Boulahrouz, Fenerbahçe'nin savunma hatalarının cezalandırılmadığını düşündüğünü ifade etti.

Türk Futboluna Yönelik Eleştiriler

Boulahrouz, Türk futboluyla ilgili düşüncelerini dile getirirken dikkat çeken ifadelere yer verdi. "Türk takımlarının pek aşığı değilim. Hollanda kulüplerinin Türkiye'nin en iyi kulüplerinden korkmasına gerek olmadığına inanıyorum" diyen eski futbolcu, Türk kulüplerinin Avrupa'daki başarısızlıklarını vurguladı.

Vizyon Eksikliği

Boulahrouz, Türk futbolunun genel durumuna eleştirilerde bulunarak, “Genelde Avrupa'da başarısız olmuş büyük futbolcuları transfer ederler. Ve bir de büyük bir ismi olan teknik direktör alırlar. Her yıl bir şeyleri değiştirirler. Sürekli farklı oyuncular, farklı teknik direktörler... Kesinlikle bir vizyonları yok” ifadelerini kullandı. Bu durumun Türk kulüplerinin uzun vadeli başarısını olumsuz etkilediğini belirtti.

Trendyol 1. Lig’de 8. hafta başlıyor! Trendyol 1. Lig’de 8. hafta başlıyor!

Kazanma Potansiyeli

Boulahrouz, Türk kulüplerinin, bu tür değişkenliklerden dolayı Avrupa’da kazanma potansiyeli bulunduğunu ifade etti. “Bu davranışlardan pek hoşlanmıyorum. Bu tür kulüplere karşı kazanabileceğiniz bir şeyler kesinlikle var” diyerek, Türk futbolunun daha planlı ve sürdürülebilir bir yaklaşım benimsemesi gerektiğinin altını çizdi.

Kaynak: Haber Merkezi