Galatasaray, 2024-2025 sezonundaki Avrupa serüvenine UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turu ile başlıyor. Sarı-kırmızılılar, yarın TSİ 22.00’de Wankdorf Stadyumu'nda İsviçre ekibi Young Boys ile karşı karşıya gelecek.

Galatasaray Avantaj Peşinde

Süper Lig'de sezona başarılı bir başlangıç yapan Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarına katılmak için play-off turunda hata yapmamak istiyor. İstanbul'daki rövanş maçına avantajlı bir skorla dönmeyi hedefleyen sarı-kırmızılılar, sahaya bu motivasyonla çıkacak.

İsviçre Temsilcilerine Karşı Galibiyetlerle Dolu Geçmiş

Galatasaray, UEFA organizasyonlarında Young Boys ile ilk kez karşılaşacak. Ancak İsviçre takımlarına karşı bugüne kadar 17 kez mücadele eden Galatasaray, bu maçlardan 11 galibiyet, 4 mağlubiyet ve 2 beraberlik aldı. Sarı-kırmızılılar, İsviçre ekiplerine karşı oynadıkları maçlarda 42 gol atarken, 29 gol yediler.

Şampiyonlar Ligi Elemelerinde Tecrübeli

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi elemelerinde bugüne kadar 32 maça çıktı. Bu maçlarda 22 galibiyet, 7 beraberlik ve 3 mağlubiyet elde eden sarı-kırmızılılar, toplamda 73 gol atarken, 34 gol yedi.

Galatasaray'ın sezon başındaki transfer hamlesi tutmadı: Hakim Ziyech için karar çıktı! Galatasaray'ın sezon başındaki transfer hamlesi tutmadı: Hakim Ziyech için karar çıktı!

Avrupa Kupalarındaki 317. Maçına Çıkıyor

Galatasaray, Avrupa kupalarında bugüne kadar 316 maça çıkarken, bu maçlardan 113'ünü kazandı, 119’unu kaybetti ve 84 maçta da beraberlik yaşadı. Sarı-kırmızılı ekip, bu karşılaşmalarda 427 gol atıp 472 gol yedi.

Okan Buruk’un Avrupa Karnesi

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, sarı-kırmızılı ekibin başında Avrupa arenasında 14 maça çıktı. Bu maçlardan 7 galibiyet, 4 mağlubiyet ve 3 beraberlik ile ayrılan Buruk, Şampiyonlar Ligi grupları ve elemelerinde 12, Avrupa Ligi’nde ise 2 karşılaşmaya çıktı.

Kimler Sakat, Kimler Cezalı?

Galatasaray'ın UEFA’ya bildirdiği kadroda Sergio Oliveira, Eyüp Aydın, Yusuf Demir ve Halil Dervişoğlu yer almadı. Teknik Direktör Okan Buruk, geçtiğimiz sezon deplasmanda oynanan Sparta Prag maçında gördüğü kırmızı kart nedeniyle bu maçta sahada olamayacak. Ayrıca Kaan Ayhan da cezalı. Tedavisi süren Davinson Sanchez ise kadroda yer alamayacak. Üst solunum enfeksiyonu nedeniyle Konyaspor maçında oynayamayan Derrick Köhn’ün durumu ise maç saatinde netleşecek.

Young Boys Ligde Kötü Başladı

İsviçre temsilcisi Young Boys, ligde oynadığı 5 maçta henüz galibiyet alamadı. 2 beraberlik ve 3 mağlubiyet ile 2 puan toplayan ekip, 12 takımlı ligde 11. sırada yer alıyor. Young Boys, ligde attığı 6 gole karşın kalesinde 13 gol gördü. İsviçre Kupası'nda ise Printse-Nendaz’ı 10-0 yenerek moral buldu.

Maçın Hakemi Daniel Siebert

Young Boys ile Galatasaray arasında oynanacak olan karşılaşmayı Almanya Futbol Federasyonu’ndan Daniel Siebert yönetecek. Siebert’ın yardımcılıklarını Jan Seidel ve Rafael Foltyn yapacak. Dördüncü hakem ise Daniel Schlager olacak. VAR’da ise Christian Dingert görev alacak.

Kaynak: İHA