Spor

Galatasaray'a Kötü Haber: Hakim Ziyech Sakatlandı, 4-6 Hafta Saha Dışında Kalacak

Galatasaray, Fas Milli Takımı'nın Lesotho ile oynadığı karşılaşmada sakatlanan Hakim Ziyech'in sağlık durumu hakkında açıklama yaptı. Yapılan MR tetkiklerinde, Ziyech'in sağ üst arka adale grubunda 2. derece kanama ve kısmi yırtık tespit edildi. 31 yaşındaki futbolcunun tedavisine başlandığı ve sahalardan 4-6 hafta uzak kalacağı bildirildi.

Abone Ol

Galatasaray'dan yapılan açıklamaya göre, Fas Milli Takımı'nın Afrika Uluslar Kupası Elemeleri'nde oynadığı maç sırasında ağrı hisseden Hakim Ziyech, sponsor hastanesi Medicana'da yapılan kontrollerde sağ üst arka adalesinde 2. derece strain (zorlanma), kanama ve kısmi yırtık tespit edildi. Tedavi sürecinin başladığı belirtilen Ziyech'in sahalardan uzak kalma süresinin 4-6 hafta olacağı öğrenildi.

Fenerbahçe Derbisinde Forma Giyemeyecek

Sakatlık nedeniyle, yoğun maç trafiği içinde olan Galatasaray’ın bu hafta sonu 14 Eylül'de Çaykur Rizespor ile, 17 Eylül'de Gaziantep ile ve 21 Eylül'de ise Fenerbahçe ile karşılaşacak. Ancak, Ziyech'in sakatlığı nedeniyle Trendyol Süper Lig'in 6. haftasında oynanacak olan Fenerbahçe derbisinde forma giyemeyeceği kesinleşti.

Galatasaray'ın Maç Programı ve Ziyech’in Yokluğu

Galatasaray, Ziyech’in yokluğunda orta saha ve hücum bölgesinde alternatif çözümler arayacak. Fenerbahçe derbisi, Ziyech'in takımın önemli bir parçası olarak eksikliği hissedileceği kritik bir karşılaşma olacak. Sarı-kırmızılı ekip, Ziyech’in iyileşmesini hızlandırmak için gereken tüm tedavi ve destek önlemlerini alacak.

Hakim Ziyech’in tedavi süreci ve iyileşme süreci, Galatasaray taraftarları ve futbol otoriteleri tarafından yakından takip edilecek. Ziyech’in sakatlığıyla ilgili güncellemeler ve iyileşme durumu ilerleyen günlerde kamuoyuyla paylaşılacak.