Eğitim

Gambiyalı hekimler Ankara Üniversitesi’nde

Ankara Üniversitesi, TİKA desteğiyle yürüttüğü “Gambiya Anne ve Bebek Sağlığını Koruma Projesi” kapsamında önemli bir misafir grubunu ağırladı.

Abone Ol

Ankara Üniversitesi, TİKA desteğiyle yürüttüğü “Gambiya Anne ve Bebek Sağlığını Koruma Projesi” kapsamında önemli bir misafir grubunu ağırladı.

Bu proje çerçevesinde, Gambiya’dan gelen 15 hekim ve hemşire Ankara Üniversitesi Cebeci Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde eğitim ve deneyimlerini geliştirme fırsatı buldular.

Projenin amacı, Gambiya’daki anne ve bebek sağlığını koruma konusunda sağlık profesyonellerinin bilgi ve becerilerini artırmak. Bu kapsamda Ankara Üniversitesi, hem akademik hem de pratik bilgi birikimini paylaşarak Gambiyalı sağlık çalışanlarının kapasitelerini geliştirmeyi hedefliyor.

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, bu önemli projeyle ilgili yaptığı açıklamada, “Ankara Üniversitesi tarafından TİKA desteğiyle yürütülen ‘Gambiya Anne ve Bebek Sağlığını Koruma Projesi’ kapsamında 15 Gambiyalı hekim ve hemşire ile Ankara Üniversitesi Cebeci Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesinde bir araya geldik. Gambiyalı hekim ve hemşirelerin mesleki bilgi, görgü ve becerilerini artıracakları proje kapsamında ziyaretimize gelen Gambiya’nın Ankara Büyükelçisi Sn. Alkali Fanka Conteh ve Türkiye'nin önceki dönem Banjul Büyükelçisi Sn. Tolga Bermek'e de teşekkür ediyorum. Ankara Üniversitesi olarak bilgimizi ve tecrübemizi paylaşmaya devam ediyoruz” dedi.

Projenin önemini vurgulayan bir diğer unsur da Gambiya’nın Ankara Büyükelçisi Sn. Alkali Fanka Conteh ve Türkiye'nin önceki dönem Banjul Büyükelçisi Sn. Tolga Bermek'in katılımı oldu. Bu ziyaret, iki ülke arasındaki dostane ilişkilerin ve işbirliğinin güçlenmesine katkı sağladı. Büyükelçiler, projeye verdikleri destek ve katkılarından dolayı Ankara Üniversitesi'ne teşekkürlerini iletti.