Hatay’ın Antakya ilçesi Üzümdalı Mahallesi'nde yaşayan 60 yaşındaki Necah Abu Hıdır, mide kanseriyle bir yıldır süren mücadelesini kaybederek üç gün önce Reyhanlı Devlet Hastanesi’nde vefat etti. Yakınları tarafından hastaneden alınan cenaze, defnedilmek üzere Reyhanlı Mezarlık Kompleksi’ne götürüldü. Ancak gasilhanede yıkandığı sırada suyun cenazeye temas etmesi sonrası kadının gözlerinin açıldığı iddiası, aile ve gasilhane çalışanları arasında paniğe yol açtı. Durumun fark edilmesi üzerine sağlık ekipleri çağrıldı.

Mamak’ın Dünü ve Bugünü Kültür Gezisi Başlıyor Mamak’ın Dünü ve Bugünü Kültür Gezisi Başlıyor

Hastane Kontrolleri Yeniden Yapıldı

Olay yerine gelen sağlık görevlileri, cenazede herhangi bir yaşamsal belirti bulunmadığını ve ölümün önceden gerçekleştiğini doğruladı. Cenaze yeniden hastaneye götürüldü ve yapılan detaylı incelemelerde de sonuca ulaşıldı. İşlemlerin ardından tekrar mezarlık kompleksine getirildi. 

"Annem 2 Defa Can Verdi"

Necah Abu Hıdır’ın oğlu Ahmed Hakim, annesinin gasilhanede yıkanırken üç kez ses çıkardığını belirtti. “Annem mide kanseriydi. Annem 1 yıldır kanserle mücadele ediyordu. İki gün önce hastaneye kaldırdık ve 15 saat sonra öldü. Sabah hastane aradıktan sonra annemin cenazesini almaya gittim. Annemi gasilhanede yıkarken 3 defa ses çıkarttı. Annemin yaşadığını düşünerek ambulansı aradık. Annemi tekrardan hastaneye götürdüler. Muayene sonucunda öldüğünü söylediler” dedi.

Ailenin İddiaları: "Gasilhanede Canlandı"

Zafer Hakim de annesinin gözlerini açtığını ve sıcaklığını koruduğunu söyleyerek, “Annemin cenazesini almak için ailecek oraya gittik. Morgtan aldıktan sonra cenazesi sıcaktı. Cenazeyi yıkarken annem gözünü açtı. Annem gözünü açtıktan sonra 3 defa ’ah ah’ dedi. 3 tane kadın da bu duruma şahit oldu. Ambulansı arayıp gelmesini istedik. Annemi ambulansa bindirip hastaneye götürdüler. Acilde kontrol edilirken sonra öldüğünü söylediler. Annem 2 kez öldü. Tam cenazeyi yıkarken annem canlandı” ifadelerini kullandı.

Olayın Ardından Tartışmalar Sürüyor

Yaşanan bu sıra dışı olay, halk arasında çeşitli söylentilere ve tartışmalara yol açtı. Uzmanlar, ölüm sonrası bazı refleks hareketlerin ve kas kasılmalarının nadir de olsa görülebileceğini belirterek, bu tür durumların ölü bedenlerde bazen yanlış anlaşılmalara neden olabileceğine dikkat çekiyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı