Tahran yönetiminin, İsrail’in İran’a olası bir karşı saldırısını “sınırlı tutması durumunda” konuyu kapatacağına dair ABD’ye bir mesaj gönderdiği ileri sürüldü.

İsrail Medyasından İlginç İran İddiası

İsrail'in "Reshet Bet" radyosunda yayınlanan haberde, İsrail’in İran'a olası bir saldırıda bulunması hakkında Tahran yönetiminin üçüncü bir ülke aracılığıyla ABD'ye bir mesaj gönderdiği iddia edildi. İsmi açıklanmayan kaynaklara dayandırılan habere göre İsrail'in İran'a olası saldırısının "sınırlı olması" durumunda Tahran yönetiminin "konuyu kapatacağı" öne  sürüldü.

İsrail, 1 Nisan günü Suriye’nin başkenti Şam’da bulunan İran konsolosluğunu hedef almış ve daha sonra İran da İsrail'e füze ve kamikaze insansız hava araçlarıyla bir misilleme saldırısında bulunmuştu.

Sosyal medyada gizli reklam yapanlar şimdi yandı! Cezalar 6 milyon TL'ye kadar çıkıyor! Sosyal medyada gizli reklam yapanlar şimdi yandı! Cezalar 6 milyon TL'ye kadar çıkıyor!

ABD'nin baskıları sonucunda İsrail’in, söz konusu saldırıya sert bir karşılık vermediği belirtilmişti. İsrail'den sert bir karşılık gelmemesi üzerinde İran, 19 Nisan günü Tel Aviv’in "ufak çaplı misillemesine" bir karşı saldırı yapılmamamıştı.

Kaynak: Haber Merkezi