Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin grup toplantısındaki çağrısını hatırlatarak, "Ömer Öcalan’ın görüşme talebi değerlendiriliyor diye kulağıma geldi. Henüz izin verilip verilmemesi kararı alınmamış" dedi. Bu çağrının yeni bir dönemin başlangıcı olabileceğini ifade etti.Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, Devlet Bahçeli'nin grup toplantısında yaptığı dikkat çeken açıklamalara ilişkin önemli bir iddia ortaya attı. Selvi, Bahçeli'nin PKK lideri Abdullah Öcalan’a yönelik çağrısının ardından yeni bir sürecin başlayabileceğini belirterek ve şunları söyledi:

"Bahçeli’nin Öcalan’a çağrısıyla birlikte yeni bir sayfa açıldı. Bahçeli, “Türkiye’ye getirilirken ‘her türlü hizmete hazırım’ diyen teröristbaşı, buyursun terörün bittiğini, örgütün tasfiye edileceğini tek taraflı ilan etsin” dedi. Peki bu konuda bir gelişme var mı? Öcalan’la uzun süredir görüşme yaptırılmıyor. En son kardeşi Mehmet Öcalan 12 Ağustos 2019 tarihinde İmralı’ya giderek Öcalan’la görüşmüştü. Öcalan’la görüşmek için ailesinin ve avukatlarının ayrı ayrı yaptıkları başvuru var. Öcalan’ın ailesi adına yeğeni DEM Parti Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan 14 Ağustos 2024 tarihinde Adalet Bakanlığı’na, “Yeğen olarak 16.08.2024’te sayın Abdullah Öcalan’ı ziyaret etmek istiyorum” diye başvuruda bulunmuştu."

İZİN KARARI ŞU ANLIK YOK

Kilis'te mayına roket düştü, yangın çıktı Kilis'te mayına roket düştü, yangın çıktı

Ömer Öcalan’ın görüşme talebi değerlendiriliyor diye kulağıma geldi. Henüz izin verilip verilmemesi kararı alınmamış. Ama Ömer Öcalan’ın başvurusu değerlendiriliyor. Avukatların görüşmeyi istismar ettiği düşünülüyor. O nedenle avukatların görüşmesine izin verilmesini beklemiyorum ama aile adına Ömer Öcalan’ın görüşmesine izin verilebilir. Tekrar ifade edeyim. Henüz karar verilmiş değil.

Kaynak: Hürriyet