Müftü Çınar, internet hizmeti sağlayan şirketle yapılan sözleşmelere aykırı olduğu gerekçesiyle, komşunun internetini kullanmanın "caiz" olmadığını belirtti.

Sosyal medya aracılığıyla yöneltilen "Komşumun Wi-Fi şifresini alıp, kendi evimden internetini kullanmam caiz midir?" soruyu cevaplayan Müftü Çınar, internet paylaşımının sadece ev içinde ve hane halkıyla sınırlı olduğunu, dışarıya açılmasının sözleşme ihlali olduğunu söyledi. Bu nedenle, komşunun internet şifresini alıp kullanmanın İslami açıdan da uygun olmadığını vurguladı.

SÖZLEŞMEYE AYKIRI PAYLAŞIMLAR CAİZ DEĞİL

Müftü Hasan Çınar, “İnternet servisi sağlayan şirketlerin sözleşmeleri, internetin ev dışındaki başka kişi ya da kurumlarla paylaşılmasına izin vermemektedir. Bu nedenle, ev sahibinin şifreyi komşusuna vermesi de, komşunun bu şifreyi kullanması da caiz değildir” dedi. Sözleşme şartlarının ihlal edilmesinin dini açıdan da doğru olmadığını belirtti.

HAKKI OLMAYAN KULLANIM HELAL DEĞİLDİR

Müftü Çınar, sözleşmenin kapsamı dışında internet paylaşımının "helal" olmadığını ifade ederek, internetin yalnızca sözleşme yapılan mekânda, hane halkı ve misafirler tarafından kullanılabileceğini söyledi. Çınar, “Hakkı olmayan bir şeyi kullanmanın iyiliği olmaz. Hem kullanan hem de kullandıran için bu kullanım helal değildir” diyerek konuyu net bir şekilde özetledi.

Kilis'te mayına roket düştü, yangın çıktı Kilis'te mayına roket düştü, yangın çıktı

Kaynak: Yeniçağ