İran'ın 1 Ekim'de İsrail'e yönelik balistik füze saldırısının ardından bölgedeki gerilim artarak devam ediyor. İsrail'in nasıl bir karşılık vereceği merakla beklenirken, Selami'den gelen bu açıklama, iki ülke arasındaki tansiyonu daha da yükseltti. Selami, İran halkına seslendiği konuşmasında İsrail'e yönelik tehditlerini sürdürdü ve olası bir saldırının ağır sonuçları olacağını vurguladı.

Sivas'ta peş peşe depremler: Bakan Yerlikaya'dan açıklama Sivas'ta peş peşe depremler: Bakan Yerlikaya'dan açıklama

Savunma Sistemleri Eleştirisi

Selami, İsrail'in savunma sistemlerinin İran'ın olası bir misillemesini engelleyemeyeceğini belirtti. ABD tarafından İsrail'e konuşlandırılan gelişmiş hava savunma sisteminin İran’ın saldırılarına karşı etkili olmayacağını ifade eden Selami, "Savunma zafiyetlerinizi biliyoruz, siz de bunu çok iyi biliyorsunuz" diyerek İsrail'e mesaj verdi.

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, İsrailli mevkidaşı Yoav Gallant ile yaptığı telefon görüşmesinde İsrail'in Lübnan ve Gazze'ye yönelik saldırılarını ele aldı. Aynı zamanda, İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, Mısır'ın başkenti Kahire'de Mısırlı yetkililerle görüşmek üzere temaslarına başladı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı