Son yıllarda gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren firma sayısı hızla artmaya başladı. Vatandaşların gayrimenkul yatırımlarına yön vermek üzere bir biri ardına kurulan gayrimenkul danışmanlığı firmaları bünyesinde çalışan personel sayısında da önemli bir ivme yakalanmış durumda.

Üretici ve market arasındaki fiyat farkı havuçta zirve yaptı Üretici ve market arasındaki fiyat farkı havuçta zirve yaptı

Gayrimenkul danışmanlığı hizmetinde bulunabilmek için mesleki eğitim sertifikası almak zorunlu. Millİ Eğitim Bakanlığı tarafından açılan meslek kurslarını bitirip yapılan sınavda başarılı olanlar 6 ayın sonunda gayrimenkul danışmanı olarak faaliyet gösterebiliyor.

Bu zorunluluk her ne kadar danışmanlık yapacak firmaların yetkililerini kapsasa da, gayrimenkul firmalarında çalışan personelin de eğitim alması gerekiyor.

EĞİTİM YARIN BAŞLIYOR

Ankara Ticaret Odası bu amaçla çok önemli bir eğitime imza atmaya hazırlanıyor.

Ankara Ticaret Odası’nın 62 No’lu Gayrimenkul Danışmanlık Hizmetleri Meslek Komitesi’nin Master Türk Ankara Grubu iş birliğiyle organize ettiği ve Özgür Öztürk ile Cengiz Koçak’ın sunumlarıyla gerçekleşecek olan ‘’1. Eğitim Etkinliği - Kariyer Gelişimi’’ programına gayrimenkul firmalarında çalışan personel davet edildi. 

Söz konusu eğitim yarın ATO Meclis Salonu’nda yapılacak ve saat 10.30’da başlayacak.

Muhabir: Bünyamin Altıntaş