Yaşlılık ve akciğer enfeksiyonu nedeniyle Beşiktaş'taki evinde vefat eden Atilla Onuk'un cenazesi, 15 Eylül'de Bebek Camii'nde öğle namazının ardından Kandilli Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nden başsağlığı mesajı

Atilla Onuk'un vefatı üzerine Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu bir mesaj yayınlayarak, “Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’mizin üyesi Atilla Onuk’u kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz. Gazeteci olarak uzun yıllar başarıyla görev yapan Atilla Onuk’un ailesine ve basın topluluğumuza başsağlığı ve sabır diliyoruz” ifadelerine yer verdi.

Atilla Onuk kimdir?

1931 yılında dünyaya gelen Onuk, gazetecilik mesleğine Zafer Gazetesi'nde başladı. 1965-1978 ve 1980-1981 yılları arasında Anadolu Ajansı Genel Müdürlüğü görevini yürüten Onuk, ajanstaki dönemi boyunca birçok yeniliğe imza attı. Personel şartlarının iyileştirilmesi ve teknik altyapının modernize edilmesi gibi konularda önemli çalışmalar gerçekleştirdi.

Ümit Uysal kimdir? Nereli? Ümit Uysal kimdir? Nereli?

2022 yılında AA'ya verdiği röportajda, mesleğine olan bağlılığını ve gece-gündüz çalışarak genel müdürlük görevine getirildiğini anlatan Onuk, gazeteciliğe olan tutkusunu her fırsatta dile getirmişti.

Atilla Onuk, Türk basın dünyasında derin izler bırakan kariyeri ve yenilikçi yaklaşımlarıyla anılmaya devam edecek.

Muhabir: Haber Bülteni