Gazi Üniversitesinde kalite güvencesi sisteminin sürekli geliştirilmesi amacıyla Eczacılık Fakültesi'ne gerçekleştirilen kalite ziyareti, önemli katılımcıların yer aldığı bir etkinlikle tamamlandı.

Kalite Komisyonu Başkan Vekili ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Bayındır başkanlığındaki heyet, Dekan Vekili Doç. Dr. Onur Kenan Ulutaş ev sahipliğinde Eczacılık Fakültesi'ni ziyaret etti.

Ziyarette, Kalite Koordinatörü Öğretim Görevlisi Dr. H. Nurgül Durmuş Şenyapar, Kalite Komisyonu Birim Danışman Üyesi Doç. Dr. Esra Özkan Yazgan, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Fatma Nur Tuğcu Demiröz, Birim Kalite Ekibi Başkanı Prof. Dr. Ela Kadıoğlu, birim kalite ekibi üyeleri, Kalite Komisyonu Üyesi Prof. Dr. Gonca Çakmak ve Fakülte Sekreteri Mine İşler yer aldı. Ayrıca, birime bağlı program alt çalışma gruplarında görevli akademisyenler toplantıyı hem fiili hem de çevrim içi olarak takip etti.

Toplantı, Rektör Yardımcısı ve Kalite Komisyonu Başkan Vekili Prof. Dr. Ramazan Bayındır’ın açılış konuşması ile başladı. Ardından, Kalite Komisyonu Birim Danışman Üyesi tarafından hazırlanan Birim İç Değerlendirme Raporu (BİDR) sunuldu. Toplantıda ayrıca, KİP-İR yazımına ilişkin bilgilendirme yapılarak, kurum ve birim düzeyinde yürütülmesi gereken iyileştirme planları görüşüldü. Katılımcıların kalite süreçlerine ilişkin soruları da yanıtlanarak, etkin bir bilgi paylaşımı sağlandı.

Çankaya Üniversitesi’nde mali yardım başvuruları başlıyor Çankaya Üniversitesi’nde mali yardım başvuruları başlıyor

Bu ziyaret, Eczacılık Fakültesi'nin kalite çalışmalarının başarı ve yetkinliğinin artırılması ve kurumsal akreditasyon başarısının sürdürülebilirliğine önemli katkılar sağlamayı amaçladı. Kalite güvencesi sisteminin sürekli gelişimini destekleyen bu tür ziyaretler, üniversitemizin akademik ve idari birimlerinde kalite standartlarının yükseltilmesine yönelik önemli adımlar arasında yer alıyor.

Muhabir: Bünyamin Altıntaş