Eğitim

Gazi Eğitim Fakültesi’nde mezuniyet coşkusu

Gazi Üniversitesi mezunlarını uğurluyor. Gazi Eğitim Fakültesi, 2023-2024 eğitim-öğretim yılı mezuniyet töreni coşkuyla kutlandı.

Abone Ol

Mimar Kemaleddin Salonu’nda gerçekleştirilen açılış törenine Rektör Prof. Dr. Musa Yıldız, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Yücel Gelişli, Prof. Dr. Ramazan Bayındır, Gazi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahmut Selvi, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Yasin Ünsal ve Prof. Dr. Serkan Koşar, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören, Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi, Şef Sayın Prof. Dr. Mehmet Efe yönetimindeki Gazi Gençlik Orkestrası tarafından icra edilen müzik dinletisiyle devam etti. Dinletinin ardından Rektör Prof. Dr. Musa Yıldız, Prof. Dr. Mehmet Efe’ye Üniversitenin ağaçlandırma çalışmaları kapsamında Prof. Dr. Fuat Sezgin Ormanı’na adına dikilen fidan sertifikasını takdim etti. 

DEKANIN KONUŞMASI

Mezuniyet töreninin açılışında konuşan Gazi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahmut Selvi, bugün burada, eşsiz ve güzel ülkemizin millî eğitim ordusuna çok önemli hizmetler verecek olan öğretmen adaylarımızı mezun etmenin gururunu yaşadıklarını söyledi.

Açılışta konuşan Üniversite Rektörü Prof. Dr. Musa Yıldız,  “Bugün Gazi Eğitim Fakültesinde yetişmiş geleceğin kıymetli ve nitelikli öğretmenlerini mezun etmenin ayrıcalığını taşımak bizler için çok büyük bir şereftir” dedi.

Törende, mezun olan öğrenciler adına Gazi Eğitim Fakültesi 4.sınıf öğrencileri Ceren Aydemir ve Sevgili Necdet Damar konuşma yaptı.

Gazi Üniversitesi, Gazi Eğitim Fakültesinin Flamasının Devir Teslim töreninden sonra ise ödül törenine geçildi. Fakülteyi dereceyle bitiren öğrencilere yaptıkları konuşmanın ardından ödülleri verildi.

BELGE TAKDİMLERİ

Programda, akreditasyon belge takdim töreni de yapıldı. EPDAD Öğretmenlik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği tarafından akredite edilen lisans programları Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü Biyoloji Eğitimi Ana Bilim Dalı, Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü Fen Bilgisi Eğitimi Ana Bilim Dalı, Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölümü Türkçe Eğitimi Ana Bilim Dalı ve Özel Eğitim Bölümüne belgeleri verildi.

Belgeler, Rektör Prof. Dr. Musa Yıldız tarafından Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü Biyoloji Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hikmet Türk Katırcıoğlu, Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü Fen Bilgisi Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ergin Hamzaoğlu, Özel Eğitim Bölüm Başkanı Prof. Dr. Necdet Karasu ile Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölümü Türkçe Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Fatma Açık’a takdim edildi.

Mimar Kemaleddin Salonu’nda düzenlenen “Gazi Eğitim Fakültesi 2023- 2024 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni", 11-13 Haziran tarihleri arasında Gazi Konser Salonu’nda düzenlenecek fakülte bölüm/ana bilim dallarının mezuniyet törenleriyle devam edecek.