Eğitim

Gazi Üniversitesi öğrencilerinin büyük başarısı

Gazi Üniversitesi öğrencileri "Ulaşan ve Erişen Türkiye 2053 AR-GE Proje Fikir Yarışması"nda büyük başarıya imza attılar.

Abone Ol

Gazi Üniversitesi öğrencileri, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Araştırmaları Merkezi Başkanlığı (UDHAM) tarafından düzenlenen “Ulaşan ve Erişen Türkiye 2053 AR-GE Proje Fikir Yarışması”nda büyük bir başarıya imza attılar.

Ödül töreni, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Araştırmaları Merkezi Başkanı Selami Yazıcı’nın katılımıyla gerçekleşti. Gazi Üniversitesi’ni temsilen törende Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yücel Gelişli yer aldı.

Yarışmanın denizcilik alanında, Gazi Üniversitesi Teknoloji Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kürşat Yıldız'ın danışmanlığını yaptığı, Teknoloji Fakültesi İnşaat Mühendisliği son sınıf öğrencileri Burak Günaydın, Ali Eren Avşar ve İTÜ Denizcilik Fakültesi son sınıf öğrencisi Göktuğ Yıldız’dan oluşan proje ekibi, “ASBOT Otonom Gemiye Dönüştürülmesi AR-GE Projesi” ile birincilik ödülünü kazandı. Bu önemli başarı, üniversitemizin denizcilik alanındaki yetkinliğini ve inovasyon kapasitesini bir kez daha gözler önüne serdi.

Havacılık alanında ise Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencimiz Yusuf Erkan, AIROTOPLAN konulu çalışmasıyla üçüncülük ödülüne layık görüldü.