Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu ve Fuaye alanında Bilgisayar Mühendisliği Bölümü tarafından 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı “Lisans Bitirme Projeleri Sergisi ve Mezunlar Buluşması” etkinliğinin üçüncüsü düzenlendi. Tören, 40’ın üzerinde üst düzey olmak üzere 500’ün üzerinde sektör, kurum ve üniversite temsilcileri ile öğretim elemanları ve öğrencilerin katılımcılarıyla gerçekleştirildi.

Etkinliğin açılışını Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şeref Sağıroğlu ve Cumhurbaşkanlığı Bilim Yenilik ve Teknoloji Politikaları Kurul Üyesi Dr. Osman Coşkun’un yaptığı etkinlikte, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Mollamahmutoğlu da ödül törenine katılarak bir konuşma yaptı. Etkinlik sonunda Bölüm Öğretim Görevlisi Dr. Resul Tugay “Yapay Zeka Çağında Mühendislik” konulu konuşmasıyla katılımcılara son yıllarda yapay zeka alanında yaptığı çalışmalarını ve projelerini anlattı.

ÖDÜLLÜ PROJELER

Proje Sergisine katılan projeler; Özgünlük; Sunum; Teknik Yeterlilik; Uygulanabilirlik ve Pazar Potansiyeli; Toplumsal Etki ve Fayda kriterleri temel alınarak seçkin jüri üyeleri tarafından değerlendirildi ve dereceye giren projeler seçildi. 5 kategoride verilen ödüllerde 2 adet ikincilik ödülü verildi. Ödül almaya hak kazanan projeler şunlar:

Birincilik Ödülü; Danışman: Dr. Öğr. Üyesi Öner BARUT;  Öğrenciler: Rabia Nur Özdemir; Abdurrahman Derda Karaaslan; “3 Boyutlu Temel Deney Ortamı Simülasyonu”

Çankaya Üniversitesi’nde mali yardım başvuruları başlıyor Çankaya Üniversitesi’nde mali yardım başvuruları başlıyor

İkincilik Ödülü - 1; Danışman Prof. Dr. Hacer KARACAN; Öğrenciler: İçimi Demirağ; Semih Engin; “Otonom Sürüş İçin Hava Görüntülerinden Yol Çıkarma”

İkincilik Ödülü - 2; Danışman: Doç. Dr. Murat YILMAZ; Öğrenciler: Mete Baykal, Anıl Kapıkıran, Melih Açıl; “Sanal Gerçeklik ve Hipnotik Rüyalar Aracılığı ile Rüya ve Zihin Gezintisi arasındaki Sürekliliğin Keşfi”

Üçüncülük Ödülü; Danışman: Prof. Dr. M. Ali AKACAYOL; Öğrenciler: Burkay Maraş; Serhat Karatorak; “YZ Tabanlı Otomatik Metin/Görsel İçerik Üretici”

Jüri Özel Ödülü: Danışman: Dr. Öğr. Üyesi Yılmaz ATAY; Öğrenciler: Berke Mert Mungan; Beyza Yazar; Anıl Koçer; “Saldırı Tespit Sistemlerinde ML ve XAI”

Sektör Özel Ödülü: Danışman: Dr. Öğr. Üyesi Ceren GÜZEL TURHAN; Öğrenciler: Resul Emir İbiç; Yusuf Budaklı; Burak Özlü; “UAV ve Endüstriyel Uygulamalar için Küçük Nesne Tanıma Sistemi”

Muhabir: Bünyamin Altıntaş