Eğitim

Gazi Üniversitesinde mescit tartışması

Hoca Ahmet Yesevi Camii’nin hizmete açılmasıyla mescitlerin kapatıldığına dair haberler Üniversite yönetimini harekete geçirdi.

Abone Ol

Ankara’nın en köklü üniversitelerinden biri olan Gazi Üniversitesi’nde mescit tartışması yaşanıyor. Nisan ayının başında Selçuklu mimarisinden esinlenerek inşa edilen Hoca Ahmet Yesevi Camii’nin hizmete girmesinden sonra Eğitim Fakültesi ve Teknoloji Fakültesi’nde bulunan mescitlerin kapatıldığı ileri sürülmüştü.

Üniversite rektörlüğünden yapılan açıklamada söz konusu iddialar yalanlandı. 12 yıldır çeşitli nedenlerle tamamlanamayan Hoca Ahmet Yesevi Camii’nin 5 Nisan 2024 tarihinde ibadete açıldığı hatırlatılan açıklamada, söz konusu camiinin bin kişinin ibadet edebilmesine imkan verdiği belirtilerek şöyle denildi:

“Gazi Eğitim Fakültemiz ve Teknoloji Fakültemizde bulunan mescitlerimiz, yerleşkelerimizdeki diğer mescitlerde olduğu gibi vakit namazlarında kullanıma açık olup Hoca Ahmet Yesevi Camii'nin açılmasıyla birlikte öğrencilerimiz ve personelimiz ibadetlerini diledikleri zaman cemaatle ifa edebilme rahatlığına kavuşmuştur.

MESCİTLER KAPATILMADI

Anlaşılacağı üzere, Camimizin ibadete açılması sonrası diğer iki mescidimizde kullanılmaya devam etmekte olup bu mescitlerimizin hizmete kapatılması gibi bir tasarrufta bulunulmamıştır.

Son zamanlarda basında ve sosyal medyada çıkan gerçeği yansıtmayan haberlerde "mescitlerin kapatıldığı" ve "Gazi Eğitim Fakültemizde ve Teknoloji Fakültemizdeki mescitleri Rektör kapattı" gibi söylemler Gazi Üniversitesi Ailesi olarak bizleri derinden üzmüştür.

Maksadı aşan bu yalan haberleri esefle kınıyor ve şiddetle reddediyoruz. Kamuoyuna Gazi Üniversitesi Ailesi olarak Saygılarımızla duyurulur.”