Gazi Üniversitesi, öğrenci odaklı eğitim anlayışını bir adım ileri taşıyarak, Merkez Kütüphanesi'nde kapsamlı bir dönüşüm sürecine giriyor.

Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Uğur Ünal’ın kütüphane ziyaretinde, kütüphanede öğrenci odaklı hizmetlerin geliştirilmesi ve üniversite kütüphanesinin modern eğitim anlayışına uygun hale getirilmesi mesajı verildi.

Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Uğur Ünal, üniversitenin eğitim ve araştırma faaliyetlerinde önemli bir yer tutan Merkez Kütüphanesi'ni ziyaret etti. Ziyaret sırasında Rektör Ünal'a, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Necdet Hayta, Rektör Danışmanları Prof. Dr. Selami Candan ve Prof. Dr. Serdar Polat eşlik etti. Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Öğr. Gör. Nur Uzun, kütüphanenin mevcut durumu ve gelecekteki projeler hakkında Rektör Ünal'a kapsamlı bir bilgilendirme yaptı.

ÖĞRENCİ GÖRÜŞLERİ ÖN PLANDA

Rektör Prof. Dr. Ünal, ziyaret sırasında kütüphane personeliyle ve öğrencilerle sohbet etme fırsatı buldu. Öğrencilerin kütüphane ile ilgili memnuniyetlerini ve önerilerini dinleyen Rektör Ünal, öğrenci odaklı çalışmalara büyük önem verdiklerini vurguladı.

Dünyanın en etkili 44 bilim adamı Hacettepe’de Dünyanın en etkili 44 bilim adamı Hacettepe’de

Kütüphanenin daha verimli kullanılabilmesi, öğrenci ihtiyaçlarına daha iyi cevap verebilmesi için yapılması gereken düzenlemeler konusunda öğrencilerin geri bildirimlerinin önemine dikkat çekti.

Rektör Ünal, "Öğrencilerimizin ihtiyaçlarına göre şekillenen, onlara en iyi hizmeti sunmayı amaçlayan bir kütüphane ortamı yaratmak istiyoruz. Kütüphanemiz, sadece kitap okunan bir yer olmanın ötesine geçerek, öğrencilerimizin eğitim hayatlarını destekleyen bir öğrenme merkezi olacak" dedi.

Muhabir: Bünyamin Altıntaş