Eğitim

Gazi Üniversitesi’nde oryantasyon süreci

Gazi Üniversitesi’ni yeni kazanan öğrenciler için "Oryantasyon ve Öğrencilerle Tanışma” toplantısı düzenlendi.

Abone Ol

Gazi Üniversitesi, 2024-2025 akademik yılına yeni kazanan öğrencileri için "Oryantasyon ve Öğrencilerle Tanışma" toplantısıyla merhaba dedi. İki gün sürecek bu program, yeni gelen öğrencilere üniversiteyi, akademik ve idari süreçleri tanıtmayı amaçlıyor.

23 Eylül’de başlayan oryantasyon programı, Gazi Üniversitesi’nin üst düzey yönetimi tarafından yapılan konuşmalarla açıldı. Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Necdet Hayta, Prof. Dr. Hasan Tezer ve Prof. Dr. Serhat Karyeyen, üniversiteye yeni katılan öğrencilere hitap ederek Gazi Üniversitesi’nin güçlü akademik yapısı, köklü tarihi ve sunduğu olanaklar hakkında bilgiler verdi.

Öğrenciler için akademik başarı kadar, kişisel gelişim ve toplumsal katkının da önemine vurgu yapan Rektör Yardımcıları, üniversitenin öğrencilere sunduğu imkanlar ve hizmetler hakkında detaylı bilgilendirmeler yaptılar.

Ardından, Sosyal İşler ve Toplumsal Katkı Koordinatörü Prof. Dr. Selami Candan, Eğitim Öğretim Kurum Koordinatörü Prof. Dr. Seyfullah Yıldırım, Gazi Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mutlu Tahsin Üstündağ ve Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Yusuf Günaydın, çeşitli konularda öğrencilere yönelik bilgilendirme sunumları gerçekleştirdiler.

ÜNİVERSİTE TANITILIYOR

24 Eylül’de devam eden programda, üniversitenin diğer önemli birimleri de tanıtıldı. Uluslararası İlişkiler Kurum Koordinatörü Doç. Dr. Aslıhan Selcen Bingöl, üniversitenin yurt dışı fırsatları, öğrenci değişim programları (Erasmus, Mevlana vb.) ve uluslararası ilişkiler hakkında öğrencilere bilgi verdi.

Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim. Üyesi M. Akın Güngör, yabancı dil eğitimi ve hazırlık programları hakkında bilgilendirme yaparken, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı C. Metin Uygur, üniversite bünyesinde öğrencilerin spor, kültür ve sosyal faaliyetlere katılımı için sundukları destek ve imkanları anlattı. Ayrıca, öğrenci işleri, kütüphane hizmetleri ve bilgi işlemle ilgili detaylı bilgiler Öğrenci İşleri Daire Başkanı Doç. Dr. Ahmet Mavi, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Öğretim Gör. Nur Uzun ve Bilgi İşlem Daire Başkanı Dr. Öğretim. Üyesi Zafer Ayaz tarafından aktarıldı.

REKTÖR ÜNAL ÖĞRENCİLERLE BİR ARAYA GELDİ

2024-2025 akademik yılının ilk günü, Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Uğur Ünal, kampüste öğrencilerle buluşarak yeni dönemle ilgili heyecanını paylaştı. Prof. Dr. Uğur Ünal, öğrencilerle samimi bir sohbet gerçekleştirdi ve onların görüş ve önerilerini dinledi. Gazi Üniversitesi yönetiminin öğrenci odaklı bir yaklaşımı benimsediğini belirten Ünal, üniversitenin sunduğu hizmet ve fırsatları geliştirmek için öğrencilerle sürekli iletişim halinde olduklarını vurguladı. Ayrıca, yeni akademik yılın tüm üniversite camiası için başarılı ve verimli geçmesini diledi.

Prof. Dr. Ünal, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“Üniversitemiz, öğrencilerine sunduğu güçlü akademik kadrosu, geniş sosyal olanakları ve yenilikçi eğitim modelleriyle her zaman Türkiye’nin önde gelen yükseköğretim kurumlarından biri olmuştur. Yeni öğrencilerimize başarılar diliyor, bu büyük ailenin bir parçası oldukları için mutlu olduklarını umuyorum.”