Gazi Üniversitesi, 2024-2025 akademik yılı için uluslararası öğrenci yerleştirme sonuçlarını açıkladı. Ön lisans ve lisans programlarına başvuran yabancı uyruklu öğrenciler için yerleştirme sonuçlarına göre kabul edilen öğrencilere, kayıt işlemleri için gerekli belgelerle birlikte kabul belgeleri e-posta yoluyla iletilecek.

Kayıt süreci, 2-6 Eylül 2024 tarihleri arasında Gazi Üniversitesi Merkez Kampüsü'ndeki Uluslararası Öğrenci Birimi'nde yüz yüze yapılacak. Kayıtlar çevrim içi (online) olarak kabul edilmeyecek. Bu durum, öğrencilerin gerekli belgeleri bizzat teslim etmeleri gerektiğini vurguluyor.

Öğrencilerin kayıt sırasında sunmaları gereken belgeler şunlar:

Pasaportun Orijinali ve Noter Onaylı Çevirisi, Diplomanın Orijinali ve Noter Onaylı Çevirisi, Diploma Denklik Belgesi, Transkriptin Orijinali ve Noter Onaylı Çevirisi, 4 Adet Biyometrik Fotoğraf, Türkçe Programlar İçin C1 Türkçe Belgesi, Sınav Sonuç Belgeleri.

Türkçe programlara kayıt olacak öğrencilerin, C1 seviyesinde Türkçe bildiklerini gösteren bir belge sunmaları gerekiyor. Bu belgeyi sağlayamayan öğrenciler, Gazi TÖMER’de 1 yıl Türkçe eğitimi alacaklar.

ÖSYM, Uluslararası Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Sempozyumu'nu Gerçekleştirdi: Dijitalleşme Hedefleri ve E-Sınav Gelişmeleri ÖSYM, Uluslararası Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Sempozyumu'nu Gerçekleştirdi: Dijitalleşme Hedefleri ve E-Sınav Gelişmeleri

İngilizce eğitim veren programlara kayıt yaptıracak öğrenciler ise İngilizce yeterlilik sınavına tabi tutulacaklar. Bu sınavda başarılı olamayan öğrenciler, 1 yıl sürecek olan İngilizce hazırlık eğitimi görecekler. İngilizce Tıp, Mühendislik, Mimarlık ve Yabancı Dil Öğretmenliği programlarına yerleştirilen tüm adaylar, hazırlık muafiyet sınavına katılmak zorundalar.

Gazi Eğitim Fakültesi'nin Resim-İş ve Müzik Öğretmenliği ile Spor Bilimleri Fakültesi'nin Rekreasyon dışındaki bölümlerine yerleşen öğrenciler, kesin kayıt yaptırabilmek için 29 Ağustos 2024 tarihinde gerçekleştirilecek olan özel yetenek sınavına girmek zorunda.

Muhabir: İrem Arslan