Gazi Üniversitesi, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından düzenlenen “Araştırma Üniversiteleri, Araştırma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Programı”na ev sahipliği yaptı.

Gazi Üniversitesi’nin Mimar Kemaleddin Salonu'nda geniş bir katılımla gerçekleşen programa, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Uğur Ünal, YÖK Yürütme ve Genel Kurul Üyeleri, rektörler, rektör yardımcıları ve akademisyenler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Uğur Ünal, üniversitenin Türkiye’nin en köklü yükseköğretim kurumlarından biri olduğuna vurgu yaparak, araştırma odaklı misyonlarının her geçen gün daha da büyüdüğünü ifade etti.

Prof. Dr. Ünal, 2017 yılında YÖK tarafından Araştırma Üniversitesi olarak seçilen Gazi Üniversitesi'nin, nitelikli bilgi üretimi ve araştırma kalitesini artırarak Türkiye’nin bilimsel alandaki görünürlüğüne katkı sağlamaya devam ettiğini belirtti.

ULUSLARARASI BAŞARILAR

Rektör Ünal, üniversitenin ulusal ve uluslararası başarılarına dikkat çekerek, Gazi Üniversitesi’nin dünya sıralamalarındaki konumuna değindi. Ünal, Gazi Üniversitesi'nin URAP 2023 Dünya Genel Sıralamasında ilk 1000 ve ilk 1350’de yer alan üniversiteler arasında olduğunu vurguladı. Aynı zamanda, Shanghai Ranking 2023 Dünya Üniversiteleri Akademik Sıralamasında 901-1000 bandında yer alarak bu alandaki başarılarını devam ettirdiğini belirtti.

Dünyanın en etkili 44 bilim adamı Hacettepe’de Dünyanın en etkili 44 bilim adamı Hacettepe’de

HEDEF: İLK 500’E GİRMEK

Rektör Ünal, Gazi Üniversitesi’nin gelecekteki hedeflerine de vurgu yaptı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın desteğiyle, üniversitenin daha da yukarılara taşınması amacıyla önemli bir yol haritası çizdiklerini ifade eden Ünal, öncelikli hedeflerinin dünya sıralamalarında ilk 10 üniversite arasına girmek olduğunu söyledi. Ünal "hedefimiz, Gazi Üniversitesi’ni uluslararası alanda daha üst sıralara taşımak ve araştırma performansı yüksek üniversiteler arasında A1 kategorisinde yer almaktır. Nihai amacımız, uluslararası derecelendirmelerde Gazi Üniversitesi’nin ilk 500 üniversite arasında bulunmasını sağlamaktır" diye konuştu.

Muhabir: Bünyamin Altıntaş