Gazi Üniversitesi akademisyenlerinden gurur verici bir başarı daha. Stanford Üniversitesi tarafından hazırlanan “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” listesinde Üniversitemizden 37 bilim insanı “son yıl” listede, 34 bilim insanı da “kariyer boyu” listesinde yer aldı.

Stanford Üniversitesi bilim insanı Prof. John P. A. Ioannidis’in katkılarıyla Eylül 2024’te dünya üzerinde en çok atıf alan akademisyenlerin listesi Elsevier veri tabanında “kariyer boyu” ve “son yıllık” olmak üzere iki ayrı formatta açıklandı.

Bilim insanları, standart Science-Metrix sınıflamasına göre 22 bilim alanı ve 174 alt alanda sınıflandırıldı. En az 5 makalesi olan tüm bilim insanları için alana ve alt alana özgü yüzdelik dilimler de oluşturuldu. Bu çalışmada Elsevier tarafından ICSR Lab aracılığıyla sağlanan Scopus verileri kullanıldı.

KKTC’de ADAMEP eğitimi devam ediyor KKTC’de ADAMEP eğitimi devam ediyor

Kariyer boyu veriler 2023 yılı sonuna kadar güncellenir ve tek yakın yıl verileri 2023 takvim yılı içerisinde alınan atıflarla ilgili. Seçim, c-puanına (kendi atıflarıyla ve atıfsız) veya alt alanda %2 veya üzeri yüzdelik sıralamaya göre ilk 100.000 bilim insanına dayanıyor.

Türkiye özelinde ise 1518 araştırmacı bilim insanı "son yıllık” listeye, 1172 araştırmacı bilim insanı ise “kariyer boyu” listesine girmeye hak kazandı.

Gazi Üniversitesinden 37 bilim insanı “son yıl” listede, 34 bilim insanı da “kariyer boyu” listesinde dereceye girmeyi başardı, 2023 sıralamasına göre “son yıl” listesine 5, “kariyer boyu” listesine 2 yeni bilim insanımız dahil oldu.

Muhabir: Bünyamin Altıntaş