Latif Erdoğan'dan şok iddia: "Gülen 5 ay önce öldü" Latif Erdoğan'dan şok iddia: "Gülen 5 ay önce öldü"

İsrail'in kuzeyindeki Kayserya kentinde, Lübnan'dan gönderildiği tahmin edilen bir insansız hava aracı (İHA) Başbakan Binyamin Netanyahu'nun evini hedef aldı. Netanyahu'nun ofisi, evin saldırıya uğradığını doğrularken, olay esnasında Başbakanın evde olmadığını belirtti.

HİZBULLAH'A AİT İHA NETANYAHU'NUN EVİNE SALDIRDI

İsrail hükümeti, olayla ilgili basına yayın yasağı getirirken, saldırıyı gerçekleştiren İHA'nın Hizbullah'a ait olduğu iddia edildi. Kayserya bölgesinde gerçekleştirilen saldırının hedefi, Netanyahu'nun özel mülküydü. Bölgede çok sayıda itfaiye aracı ve güvenlik güçleri görüldü.

NETANYAHU'NUN OFİSİ AÇIKLAMA YAPTI

Netanyahu'nun ofisinden yapılan açıklamada, evin saldırıya uğradığı doğrulanırken, Başbakanın o sırada evde bulunmadığı belirtildi. Ofis ayrıca, Netanyahu'nun yaralandığına dair çıkan iddiaları da kesin bir dille yalanladı.

İSRAİL ORDUSU ÜÇ İHA TESPİT ETTİ

İsrail ordusundan yapılan açıklamaya göre, Lübnan'dan gelen üç İHA tespit edildi ve bunlardan ikisi hava sahasında imha edildi. Ancak bir İHA Kayserya'daki bir yapıya isabet etti. Olayda herhangi bir yaralanma olmadığı açıklandı.

YAYIN YASAĞI GETİRİLDİ

Saldırı sonrası İsrail hükümeti, olayla ilgili tüm haberler üzerinde yayın yasağı kararı aldı. Bu kararın, soruşturmanın selameti için alındığı bildirildi.

Kaynak: Halktv