Sıla bebeğin teyzesinden öfke dolu sözler:  'Öyle kanı bozuk bir kız kardeşimiz yok ' Sıla bebeğin teyzesinden öfke dolu sözler: 'Öyle kanı bozuk bir kız kardeşimiz yok '

İsrail'in 287 gündür süren bombardımanı altında olan Gazze Şeridi'nde insani durum giderek kötüleşiyor. Son yapılan testlerde, atık sulardan alınan numunelerde çocuk felcine neden olan virüs tespit edildi. Bu durum, bölgede "gerçek bir sağlık felaketinin habercisi" olarak nitelendirildi.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) ile koordineli olarak yapılan testlerin sonuçlarını paylaştı. Açıklamada, altyapının tahrip edilmesi sonucu yerinden edilenlerin kaldığı çadırlar ve bölge sakinlerinin bulunduğu yerlerde biriken ve akan atık sularda çocuk felcine neden olan virüsün tespit edildiği belirtildi. Binlerce kişinin çocuk felcine yakalanma riskiyle karşı karşıya olduğuna vurgu yapıldı.

Sağlık Felaketi Uyarısı

Filistin Sağlık Bakanlığı, virüsün tespit edilmesinin "gerçek bir sağlık felaketinin habercisi" olduğunu belirtti. Açıklamada, suyun az olduğu ve kanalizasyon suyuyla kirlendiği, tonlarca çöpün biriktiği ifade edildi. İsrail saldırganlığının derhal durdurulması, temiz su sağlanması, kanalizasyon hatlarının onarılması ve yerinden edilen insanların yaşadığı yerlerdeki nüfus yoğunluğunun azaltılması çağrısında bulunuldu.

İnsani Yardım Çağrısı

Gazze'deki insani durumun giderek kötüleştiği ve altyapının büyük ölçüde tahrip olduğu bu dönemde, uluslararası topluma acil yardım çağrısında bulunuldu. Filistin Sağlık Bakanlığı, bölgedeki halkın sağlığı ve güvenliği için acil müdahale ve yardım gerektiğini vurguladı.

Kaynak: İHA