Kamuoyunda "Katliam Yasası" olarak tanımlanan düzenlemenin ardından, Kocaeli'de hayvan katliamı ile ilgili gelen haberler art arda yaşanmaya başladı. Son olarak, Gebze Belediyesi'ne ait Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde hayvanların katledilip çöpe atıldığı iddiaları gündeme geldi.

Kocaeli Gündem'in haberine göre, barınağın önünde bulunan çöp konteynerinde, yaşam hakkı savunucuları tarafından yapılan incelemelerde onlarca sokak köpeği ölü olarak bulundu. Çöp torbalarındaki hayvanların durumunu gören savunucular, katliamı ortaya çıkardı ve ölü hayvanları çöpten çıkarttı.

Çankaya Belediyesi, Dünya Kız Çocukları Günü'nü unutmadı Çankaya Belediyesi, Dünya Kız Çocukları Günü'nü unutmadı

Öte yandan, Gebze ilçesindeki Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’nde yapılan araştırmada, çöp torbaları içinde 30 köpek, 14 kedi ve 1 karganın bulunduğu tespit edildi. Hayvanların iğne ile zehirlenerek öldürüldüğü iddia ediliyor.

Pelitli Mahallesi'nde bulunan rehabilitasyon merkezini ziyaret eden bir vatandaş, çarşamba günü geldiği merkezde hayvanların olmadığını fark etti ve çöp konteynerlerinde ölü hayvanları gördü. Durumu yetkililere bildirirken, hayvanseverler ve milletvekilleri de olayı araştırmak için merkeze gitti.

Yetkililerin konuyla ilgili açıklama yapacağı öğrenildi.

Kaynak: Kocaeli Gündem