Sebat Vakfı, İLKÇEV, Mustafa Paşa Vakfı, Gebze Din Görevlileri Derneği, Eğitim-Bir-Sen, Erbakan Vakfı, Anadolu Gençlik Derneği, YediHilal, İlim Yayma Cemiyeti, İHH, Hayrat Yardım, İnsana Hizmet, Medeniyet, TÜGVA tarafından yapılan açıklamada, “Ülkemizde son zamanlarda İlhami Aziz İslam’dan alan ahlaki, milli ve manevi değerlerimize yönelik artan saldırıları büyük bir üzüntü ve endişe ile takip etmekteyiz. Bu değerler milletimizin tarih boyunca sahip çıktığı ve nesilden nesile aktardığı ortak mirasımızdır.

AHLAKLİ DEĞERLERE SALDIRI

Toplumumuzun birlik ve beraberliği, saygı ve hoş görü temelleri üzerinde inşa edilmiştir. Bu değerlere yapılan saldırılar, yalnızca belirli bir kesimi değil, tüm toplumu derinden yaralamaktadır. Bölgemizde yaşanan son olayda bunun en çarpıcı örneğidir. Türkiye bir süredir sistematik olarak devam eden özgürlük soslu teşhircilik ahlaksızlık ve sapkınlık medyadan, dijital platformlardan ve kimi siyasi zeminlerden de destek alarak Aziz İslam’ın ilke ve prensiplerine ‘çağdışı’ göstermek suretiyle mevzi kazanmaya çalışmaktadır. Halkın tamamına yakını Müslüman olan bir ülkede, İslami ve ahlaki değerlere saldırılması ‘özgürlük’ adı altında meşrulaştırılamaz ve hoş görülemez.

Mustafa Keser, TBMM Açılış Resepsiyonu’nu renklendirdi Mustafa Keser, TBMM Açılış Resepsiyonu’nu renklendirdi

Alaettin Kurt Anadolu Lisesi’nde yaşanan ve kamuoyuna yansıyan; gerçeklerin çarpıtıldığı ‘Mezuniyet Töreni’ meselesi bu açıdan yeniden düşünülmeli ve değerlendirilmelidir. Toplumu inşa ve ihya edecek olan okullarımızın, inancından, geleneklerinden, tarihinden aldığı ilhamla geleceğe dair çizdiği yol haritası Milli ve manevi değerlerle kuşanmış ve medeniyeti omuzlarında tartışılmaz bir ahlak ile yükseltecek hep daha ileriye taşıyacak nesillerin yetiştirilmesi hedeflenmektedir. Bu bağlamda eğitim yuvalarımızın kültürel ve ahlaki yozlaşmanın esiri olmasına müsaade etmeyeceğimizi buradan sivil inisiyatif olarak duyurmak istiyoruz. Mezuniyet töreni adı altında gençlerimize empoze edilen teşhirciliği, mankurtlaşmayı, yabancılaşmayı kabul etmediğimizi ve buna karşı haklı mücadelemizden vazgeçmeyeceğimizi vurgulamak istiyoruz.

"OKUL MÜDÜRÜNÜN YANINDAYIZ"

Genç nesillerimizin ahlaki değerlere uygun bir şekilde yetişmesi, hepimizin sorumluluğundadır. Medya ve dijital platformların bu sorumluluğun bilincinde hareket edip, duyarlılık göstererek, doğru ve objektif bilgilendirme yapmasını bekliyoruz. Bizler sivil toplum temsilcileri olarak idari ve ahlaki açıdan doğru bir uygulama yapan okul müdürümüzün yanında olduğumuzu ilan ediyor; tüm halkımızı, ilhamını Aziz İslam’dan alan ahlaki, milli ve manevi değerlerimize sahip çıkmaya, saygı ve hoşgörü çerçevesinde davet ediyoruz” denildi.

Muhabir: Haber Bülteni