Akaryakıt fiyatları cep yakmaya devam ediyor! 1 Ekim 2024 benzin, motorin, LPG fiyatları Akaryakıt fiyatları cep yakmaya devam ediyor! 1 Ekim 2024 benzin, motorin, LPG fiyatları

Hazine, döviz kurundaki dalgalanmaların geçiş ücretleri üzerindeki etkisini dengelemek amacıyla, köprü ve tünellerde geçerli olan geçiş ücretlerine kur güncellemesi yapma kararı aldı. Bu düzenlemeyle birlikte, geçiş garantisi kapsamında olan projelerin ücretleri güncellenecek.

CHP’den Açıklama: 1 Ekim'de Geçerli Olacak

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz, 1 Ekim 2024 itibarıyla köprü ve tünellere yönelik geçiş ücretlerinde yapılacak düzenlemeleri kamuoyuna açıkladı. Yavuzyılmaz’ın verdiği bilgilere göre, Osmangazi, Çanakkale, Avrasya ve Yavuz Sultan Selim köprülerinde geçiş ücretleri güncellenecek.

Osmangazi Köprüsü'nde Ciddi Fark

Osmangazi Köprüsü için yeni düzenlemeyle birlikte, geçiş ücretleriyle Hazine’nin garanti ettiği ücretler arasındaki fark artacak. Mevcut geçiş ücreti 555 TL olarak kalırken, Hazine'nin garanti ettiği tutar 1.870 TL’ye çıkacak.

Çanakkale Köprüsü ve Diğer Projelerde Durum

Çanakkale Köprüsü’nde geçiş ücreti 585 TL olarak belirlenirken, devletin garanti ettiği ücret 760 TL’ye yükselecek. Avrasya Tüneli’nde ise mevcut geçiş ücreti 156 TL’den 238 TL’ye çıkacak. Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nde ise sürücüler 70 TL öderken, garanti edilen geçiş ücreti 204 TL olacak.

Muhabir: Haber Bülteni