Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, 2023- 2024 eğitim-öğretim yılı mezunlarını büyük bir coşkuyla uğurladı. Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Itri Salonu'nda gerçekleştirilen mezuniyet törenine üniversite üst yönetimi, öğretim üyeleri, öğrenci velileri ve mezunlar katıldı.

Mezuniyet törenine Rektör Prof. Dr. Musa Yıldız, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kahraman Güngör, Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sultan Ayaz Alkaya, Fen Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Aynur Özcan, Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Gülsün Akay ve Doç. Dr. Gamze Metin Gürsoy, öğretim üyeleri, öğrenci velileri, misafirler ve mezunlar katıldı. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı, ardından Gazi Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği Bölümü öğretim elemanlarının müzik dinletisiyle devam etti.

REKTÖR PROF. DR. MUSA YILDIZ’IN KONUŞMASI

Açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Musa Yıldız, “Bugün, burada, siz değerli mezunlarımızın üniversite yaşamınızın önemli bir dönemini tamamlamanızı kutlamak için bir araya geldik. Beş yıl süren bir eğitim-öğretim döneminden sonra 160 genç diş hekimi mezunumuzu yuvadan uğurlamanın haklı gururunu hep birlikte yaşıyoruz” dedi. Üniversitenin köklü geçmişine ve başarılarına değinen Yıldız, mezunlara meslek hayatlarında başarılar diledi.

DEKAN PROF. DR. KAHRAMAN GÜNGÖR’ÜN KONUŞMASI

Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kahraman Güngör, üniversitenin tarihçesi ve fakültenin güçlü akademik kadrosuyla ilgili bilgiler verdi. Güngör, “Sevgili öğrencilerimiz, 5 yıl boyunca verilen yoğun teorik eğitimin yanı sıra zorlu klinik ve pratik sorumluluklarınızı da yerine getirerek meşakkatli ve bir o kadar da zor olan eğitimlerinizi tamamlayarak bugün Türkiye’nin en güçlü üniversitelerinden birisinden mezun olmanın haklı gururunu ve kıvancını yaşıyorsunuz” dedi.

Dünyanın en etkili 44 bilim adamı Hacettepe’de Dünyanın en etkili 44 bilim adamı Hacettepe’de

MEZUNİYET COŞKUSU

Protokol konuşmalarının ardından, fakülteyi dereceyle bitiren öğrencilere diploma ve plaketleri takdim edildi. Tören, mezun öğrencilerin büyük bir coşkuyla keplerini fırlatmaları ve çekilen toplu fotoğrafların ardından sona erdi.

Muhabir: Dursun Erkılıç