Yaşam

Geleceğin meslekleri için Ankara'da harekete geçildi

Avrupa Birliği ve Türkiye tarafından finanse edilen "Geleceğin Becerilerinin İzinde" projesi kapsamında 27 Eylül’de Ankara Üniversitesi’nde yapılacak kapanış toplantısı yapılacak. TEGV Akademi lansmanı ile interaktif videolar ve eğitim materyalleri herkesin erişimine açılacak.

Abone Ol

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından ortaklaşa finanse edilen “Geleceğin Becerilerinin İzinde: Çocuklar ve Gençler için Teknoloji Eğitimi” projesi hayata geçti. Bu proje, toplumsal cinsiyet eşitliği odağında endüstri 4.0 becerilerini geliştirerek, geleceğin meslekleri için insan kaynaklarını iyileştirmeyi ve istihdamı artırmayı hedefliyor. Proje kapsamında, TEGV gönüllüleri ve eğitmenler çeşitli teknoloji eğitimlerine katıldı. Bu eğitimler arasında Algo Dijital (Kodlama), Tasarım ve Beceri Atölyesi ve Özgür Atölye yer alıyor. Aynı zamanda, web tabanlı öğrenme yönetim sistemi kurularak çocuklar, gönüllüler ve diğer katılımcıların teknoloji odaklı interaktif video ve kılavuzlara erişmesi sağlandı.

Proje, çocuklara ve gönüllülere eleştirel ve yaratıcı düşünme becerilerini kazandırmayı ve tasarım anlayışını benimsetmeyi amaçlıyor. Proje tabanlı eğitimler ile çocukların ve gönüllülerin geleceğin mesleklerine daha kolay uyum sağlaması ve istihdam edilme şanslarının artırılması hedefleniyor.

TEGV Akademi Lansmanı ve Kapanış Toplantısı Ankara’da Yapılacak

Avrupa Birliği ve T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından fonlanan, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) tarafından yürütülen projenin kapanış toplantısı ve TEGV Akademi Lansmanı, 27 Eylül’de Ankara Üniversitesi'nde gerçekleştirilecek. TEGV Akademi içerisinde, çocuklar ve gönüllüler için hazırlanmış nitelikli interaktif videolar, oyunlar, dergiler, kitaplar ve deneyler herkesin ücretsiz erişimine sunulacak.