Yaşam

Genç Macar sanatçılardan ‘İçgüdü ve Yazılım Dilbilgisi’ Sergisi

Macar-Türk Kültür Yılı kapsamında, Macaristan Merkez Bankası Sanat Koleksiyonundan genç sanatçılara ait “İçgüdü ve Yazılım Dilbilgisi” (Software&Grammer) konulu sergi CerModern’de sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Abone Ol

Dokuzu İçgüdü, 12’si Yazılım Dilbilgisi konularında olmak üzere toplam 21 sanatçının eserleri CerModern’de sergileniyor.

Sergi Macaristan Merkez Bankası koleksiyonundan bir dizi materyalle çağdaş sanat eserlerinde biçimlerin konfigürasyonunun iç mantığını araştırıyor. Odak noktası, genç Macar sanatçılar arasındaki iki ayırt edici yöntemi vurgulayarak, farklı görsel yapım yöntemlerinin analizidir. Formların içgüdüsel konfigürasyonu ve dijital katmanlama. İçeriden organik vizyonlar ve çizim yazılımından makine mantığı. Genç Macar sanatçıların eserlerinin sergilenmesi, görsel yapıdaki mevcut süreçlerin ikili doğasını, içgüdüsel duyguları ve yazılım dilbilgisini yan yana getiriyor.

GENÇ SANATÇILARDAN FARKLI ESERLER

CerModern’deki serginin rehberliğini yapan Oğulcan Ersöz, haymanagazetesi.org internet haber sitesine yaptığı açıklamada, “Macaristan Merkez Bankası’nın koleksiyonuna ait birçok eser var burada. Klasik yöntemlerin günümüzdeki yazılım etkisiyle harmanlanarak çağdaş sanatın ve modern sanatın yeniden yorumlanmasını buradaki birçok eser bizlere gösteriyor. Buradaki sanatçıların doğduğu yıl aralığı da şüphesiz ki çok önemli. Teknolojinin içine doğdukları için, bu onlara belli bir perspektif katmış olmalı ki böyle farklı çalışmalar ortaya çıkmış. Toplam değeri altı milyon dolar olan bu sergi hem CerModern için, hem de şüphesiz Ankara halkı için çok önemli, çünkü aynı zamanda Kültür Yolu Festivali kapsamında boy gösteriyor. Şimdilik ilgi güzel, umarım daha da artar.” ifadesini kullandı.

Sergi 10 Kasım 2024 tarihine kadar ziyaret edilebilecek.