Fresh Ankara: 2024 Çağdaş Sanat Sergisi Başlıyor

Başkent Kültür Yolu Festivali kapsamında düzenlenen "Fresh Ankara" sergisi, 17-27 yaş aralığındaki genç sanatçılara odaklanıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklenen bu etkinlik, Atis Fuarcılık tarafından hazırlanan "Fresh Ankara 3. Çağdaş Sanat Sergisi" ile sanat dünyasına yeni yetenekler kazandırmayı hedefliyor.

Serginin Konsepti ve Katılımcılar

"Bu Günün Gençleri Yarının Sanatçıları" konseptiyle hazırlanan sergi, güzel sanatlar liseleri ve fakültelerinin resim, heykel, seramik ve görsel iletişim dallarında eğitim gören veya mezun olan genç sanatçılara açık. Sergi, 24-29 Eylül 2024 tarihleri arasında ATO Congressium'da gerçekleştirilecek. 68 ilden gelen 545 başvurudan, 52 şehirden 200 genç sanatçı 600 sanat eseri ile yer alacak.

Bozulan Şarj Kablosunu Onarmak Artık Çok Kolay! Bozulan Şarj Kablosunu Onarmak Artık Çok Kolay!

Serginin yanı sıra, hemşirelik hizmetlerinin güçlendirilmesi için düzenlenen eğitimler kapsamında genç sanatçılara teorik ve uygulamalı bilgiler verilecek. Uzman kişiler tarafından sağlanacak bu eğitimler, sanatçılara portfolyo hazırlama, telif hakları ve yerleştirme konularında bilgi sunacak.

Prof. Dr. Kıymet Giray’ın Açıklamaları

Prof. Dr. Kıymet Giray, Fresh Ankara projesinin 2022 yılında başladığını belirterek, genç sanatçıların sanat ortamına kazandırılmasını amaçladıklarını ifade etti. Ayrıca, projeyle ilgili olarak Anadolu’ya yayılmış sanat ortamında elde edilen sonuçların değerlendirilmesinin önemine dikkat çekti.

Sergi, 21. yüzyılın sanat dünyasına önemli bir katkı sağlıyor. Küreselleşen dünya ile birlikte değişen sanat paradigmasında, genç sanatçılar yeni teknolojiler ve sanat akımları ile tanışacak. Bu sergi, genç sanatçıların sanat felsefesi ve estetik normları ile dünyadaki yerlerini belirlemelerine yardımcı olacak.

Fresh Ankara sergisi, genç sanatçılar için uluslararası sanat arenasında önemli bir basamak olma özelliği taşıyor. Serginin sonunda, sanatçıların uluslararası sanat fuarlarında temsil edilmesi planlanıyor.

Muhabir: Cansel Yıldız