Trendyol 1.Lig'de ilk hafta maçında Kocaelispor sahasında Gençlerbirliği'ni ağırladı. Müsabaka, Kocaelispor'un 2-1' lik üstünlüğü ile sonuçlanırken Gençlerbirliği taraftarına Kocaeli Polisinin orantısız müdahalesi damga vurdu.

Centilmen ve olaysız maçlarıyla bilinen Gençlerbirliği taraftarına yönelik polisin sert müdahalesi esnasında çocuklar bile yaralandı. Öyle ki yaralanan taraftarlar sosyal medya hesaplarından video ve fotoğraf paylaşarak yaralarını gösterdiler.

Ankara'da siyaset içerisinde boy gösteren kişilerin ise şu ana kadar Gençlerbirliği taraftarının yaşadığı olaya ilişkin bir açıklama yapmadıkları gözlenirken taraftarlar ise Ankara'nın büyük bir değeri olan Gençlerbirliği taraftarlarına sahip çıkılmamasına sert tepki gösteriyorlar.

TARAFTAR İSYAN ETTİ

Kocaeli deplasmanında polis orantısız polis müdahalesi sonucu yaralanan Gençlerbirliği taraftarı Naki Ulusal sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda şunları söyledi:

“Arkadaşlar Kocaeli yolunda bizlere yapılan haksız tahrikler nedeni ile maalesef dört kişi darpedildi. Konunun özü şudur. Otobüsten inidirilip arama yapılacağını bildirdiler. Ben, bizim çocuklar kesici, biçici nedir bilmezler dedim. Bana verilen  "kes LAN sesini","in LAN" Cevabı kabul edilemezdi. Evet arama yapmanız çok doğal bir göreviniz. Ancak usulüne uygun konuşma tarafımıza yapılsaydı hiçte hoş olmayan olay yaşanmazdı.

Mamak Belediye Başkanından milli boksöre destek Mamak Belediye Başkanından milli boksöre destek

Gençlerbirliği taraftarı Hamit Başkay , "Deplasman yolculuğunda çok üzücü olaylar yaşadık Kocaeli deplasmanında. Yollarda rezillik çektik, bolu tünel çalışmasından dolayı. Güvenlik güçlerinden darp gördük ve maçın ikinci yarısında girebildik ancak. Gençlerbirliği, Türkiye’nin her deplasmanına kadını, çocuğu, yaşlısı, genci ile giden ve gidilen her yerde hep sevgi ile sempati ile karşılanan bir ailedir. Ailemize yapılan bu üzücü olayı ve orantısız gücü hak etmiyor ve kınıyoruz" dedi.

Muhabir: Onur Dedeoğlu