Türk tiyatrosunun unutulmaz isimlerinden biri olan usta sanatçı Genco Erkal, uzun süredir mücadele ettiği kan kanseri nedeniyle 86 yaşında hayata gözlerini yumdu. Erkal'ın vefat haberi, sanat camiasında derin bir üzüntü yarattı. Arama motorlarında ise Genco Erkal'ın eşi merak edildi. Sizlere Genco Erkal'ın hayatını derledik.

GENCO ERKA'IN EŞİ KİMDİR?

Genco Erkal, 1974 yılında kendisi gibi tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu olan, aynı zamanda Şehir Tiyatrosu sanatçısı Suavi Tedü'nün kızı Zeynep Tedü ile dünya evine girdi. Bu evlilikten Ayşe adını verdikleri bir kızları oldu.

GENCO ERKAL ZEYNEP TEDÜ NE ZAMAN BOŞANDI?

Genco Erkal ve Zeynep Tedü evliliklerinden 3 yıl sonra 1977 yılında boşanmışlardır.

GENCO ERKAL'IN ESKİ EŞİ ZEYNEP TEDÜ KİMDİR NERELİDİR?

Zeynep Tedü, 22 Ekim 1943'te İstanbul'da doğdu. Tiyatro eğitimini İtalya'daki Milano Tiyatro Okulu'nda aldı. İlk profesyonel oyunculuk deneyimini 1964 yılında Dormen Tiyatrosu'nda sahnelenen "Bulvar" adlı oyunda yaşadı. Ayrıca, Haldun Dormen'in yönettiği "Bozuk Düzen" adlı filmde de rol aldı. Türk sinemasının ilk yıllarında "Aşk Eski Bir Yalan," "İki Yetime," "Ölüme Giden Yol" gibi filmlerde boy gösterdi.

Tarık Taşar vefat etti! Tarık Taşar kimdir? Tarık Taşar vefat etti! Tarık Taşar kimdir?

Tedü, televizyon ekranlarında ise Olacak O Kadar programının skeçleriyle geniş kitleler tarafından tanındı. Sanat yaşamının önemli bir bölümünü İstanbul Devlet Tiyatrolarında geçiren Zeynep Tedü, 2000 yılında emekli oldu.

1967 yılında Dormen Tiyatrosu'nda tanıştığı Salih Güney ile evlenen Tedü'nün bu evlilikten Ebru Güney adında bir kızı oldu. Ancak çiftin evliliği 1969 yılında sona erdi. Zeynep Tedü, 1974 yılında tiyatro ve sinema oyuncusu Genco Erkal ile evlendi. Üç yıl süren bu evlilikten Ayşe Erkal adında bir kızları dünyaya geldi.

Muhabir: Haber Bülteni