Umut hakkı nedir? Kimler umut hakkından yararlanabilir? Umut hakkı nedir? Kimler umut hakkından yararlanabilir?

Başkanlığın internet sitesinden yapılan açıklamada, bazı ulusal medya organlarında yer alan haberlere ve başvurulara atıfta bulunuldu.

DOLANDIRICILIK GİRİŞİMLERİ TESPİT EDİLDİ

Açıklamada, sahte e-postalar aracılığıyla vatandaşlara ve mükelleflere, vergi borçlarının olduğu belirtilerek, GİB’in Dijital Vergi Dairesi internet sayfasının kopyalanmış bir versiyonuna yönlendirme yapıldığı ifade edildi. Bu dolandırıcılık yönteminin, mükelleflerin kredi kartı ve kişisel bilgilerini ele geçirmeyi amaçladığı belirtildi.

DİKKATLİ OLUNMALI!

Mükelleflere ve vatandaşlara yapılan çağrıda, bu tür sahte e-postalara itibar edilmemesi ve dikkatli olunması gerektiği vurgulandı. Açıklamada, sahte e-posta ve internet siteleri nedeniyle mağduriyet yaşamamaları için işlemlerin yalnızca GİB'in resmi internet sitesi (www.gib.gov.tr), Dijital Vergi Dairesi (https://dijital.gib.gov.tr), GİB Mobil uygulaması veya anlaşmalı bankalar aracılığıyla gerçekleştirilmesi gerektiği belirtildi.

BİLGİ İÇİN VİMER İLE İLETİŞİME GEÇİN

Sahte e-posta alan mükelleflerin, bilgi almak için Vergi İletişim Merkezi’ni (VİMER-189) aramaları gerektiği de hatırlatıldı. Bu sayede, vatandaşların dolandırıcılık girişimlerine karşı daha bilinçli hareket edebilmeleri sağlanmış olacak.

Kaynak: Anadolu Ajansı