28 yaşındaki Thomas Harold Watson, Yucatan yarımadasını ziyaret ederken yerel bir pazarda gördüğü kajunun işlenmemiş meyvesini merak edip denemeye karar verdi. İlk ısırığı aldığı anda ağzında patlayan bir acı hissetti. Sosyal medyada sık sık seyahat tecrübelerini paylaşan Watson, kajunun meyve hali hakkında "yenilebilir ama acıdır" uyarısını duymuştu. Ancak, bu uyarıyı dikkate almadan meyveyi yedi ve acıyı yaşadı. Watson, o anları "Sadece bir ısırık aldım ama hissettiğim acıyı tarif edemem" sözleriyle anlattı.

YÜZÜNDE YANIKLARLA UYANDI

Watson’ın ertesi sabah uyandığında yüzü yanıklarla kaplıydı ve sanki asitle kaplanmış gibi bir hisse kapıldı. Dudaklarının eriyecekmiş gibi hissettiğini belirten Watson, dudaklarının birkaç gün boyunca kâğıt gibi olduğunu söyledi. Bu yanıkların ve kabarcıkların nedeninin ise kaju meyvesinde bulunan kardol ve anakardik asitlerden kaynaklandığı ortaya çıktı.

ARAŞTIRDI AMA İŞ İŞTEN GEÇMİŞTİ

Watson, Google’da yaptığı araştırma ile kaju meyvesinin cilde temas ettiğinde yanıklara ve kabarcıklara neden olabileceğini öğrendi. Özellikle kaju kabuklarını soyan işçilerin ellerinde ve kollarında bu tür yanıkların sıkça görüldüğünü keşfetti. tehlikeli durumun farkına varan Watson, başka bir ülkede kabarık sağlık faturalarıyla karşılaşmamak için tedavi olmayı reddetti.

Altın Portakal Film Festivali şıklık yarışı Altın Portakal Film Festivali şıklık yarışı

İYİLEŞME SÜRECİ DE BİR O KADAR SANCILIYDI

İyileşme süreci de oldukça sancılı geçen Watson, ilk günlerin ardından yavaş yavaş daha iyi hissetmeye başladı. Genç adam, bu deneyimden ders alarak diğer insanları bilmedikleri meyveleri denememeleri konusunda uyardı. Watson, yaşadığı dehşet verici tecrübeden sonra herkesin dikkatli olmasını ve bilinmeyen yiyeceklerden uzak durmasını öneriyor.

Muhabir: Haber Bülteni