The New York Times (NYT) gazetesi, eski ABD Başkanı Donald Trump’ın, son iki yılda yapılan ilave koruma ve kaynak taleplerinin ABD Gizli Servisi tarafından reddedildiğini bildirdi.

Gizli Servis Kaynak Sıkıntısı Yaşıyor

ABD Gizli Servisi Sözcüsü Anthony Guglielmi, NYT’ye yaptığı açıklamada, Trump için yapılan ek koruma ve kaynak taleplerinin geri çevrildiğini doğruladı. Guglielmi, Gizli Servis’in “devamlı bir tehdit ortamında” çalıştığını ve etkinliklere gönderebilecekleri kaynakların sınırlı olduğunu belirtti.

Guglielmi, Gizli Servis’in ilave kaynak sağlayamadığı durumlarda Trump’ın katılacağı etkinlikler için yerel kolluk kuvvetlerinden destek istediklerini de aktardı.

Seçim Kampanyasında Güvenlik Talebi Karşılanmadı

NYT’ye konuşan yetkililer, Trump’ın seçim kampanyasının son iki yıl içinde Gizli Servis’ten ilave güvenlik talep ettiğini, ancak bu taleplerin karşılanmadığını kaydetti.

İstanbul-Londra Uçuşunda Olay: Yolcu Tutuklandı, Fabrikalar Yalanı Ortaya Çıktı İstanbul-Londra Uçuşunda Olay: Yolcu Tutuklandı, Fabrikalar Yalanı Ortaya Çıktı

Suikast Girişimi Sonrası Eleştiriler

ABD Gizli Servisi, Trump’a yönelik suikast girişiminin ardından yoğun eleştiriye maruz kalmıştı. ABD basını, bir keskin nişancının Trump’ın 150 metre uzağına nasıl konuşlanabildiğini sorgularken, Gizli Servis keskin nişancılarının neden zamanında hareket etmediği tartışma konusu olmuştu.

Gizli Servis, olayla ilgili bağımsız soruşturmaya destek vereceğini bildirmişti.

Trump’a Suikast Girişimi

Eski ABD Başkanı Trump, 13 Temmuz’da Pensilvanya’da Butler bölgesinde bir mitingde konuşma yaptığı sırada silahlı saldırıya uğramıştı. Saldırıda mitinge katılan bir kişi ölmüş, iki kişi yaralanmıştı. ABD Gizli Servisi, saldırganın etkisiz hale getirildiğini açıklamıştı.

FBI, saldırıyı suikast girişimi olarak tanımlamış ve saldırganın 20 yaşındaki Thomas Matthew Crooks olduğunu bildirmişti. Crooks, olay mahallinde öldürülmüştü.

Muhabir: Haber Bülteni