Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin onayıyla başlatılan temizlik çalışmalarında, Mogan Gölü’nü besleyen önemli kaynaklardan biri olan Sukesen Deresi’nden göle taşınan birikintiler, ekipler tarafından temizleniyor. Mogan Gölü'nün doğal ekosistemine zarar verilmeden gerçekleştirilen operasyon, göldeki canlı popülasyonunun korunmasına yönelik titiz bir çalışma eşliğinde sürdürülüyor.

Devlet Su İşleri’nden Destek

Temizlik faaliyetlerine, Devlet Su İşleri (DSİ) de araç desteği sağlayarak katkıda bulunuyor. DSİ’nin sağladığı ekipmanlarla, gölde yıllardır biriken tortu ve atıkların temizlenmesi hız kazanıyor. Bu süreçte gölün ekolojik dengesine zarar vermemek için de dikkatli bir planlama yapılıyor.

“Amacımız Gölümüzü Gelecek Nesillere Temiz Teslim Etmek”

Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, temizlik çalışmaları hakkında şu açıklamayı yaptı:

Bozulan Şarj Kablosunu Onarmak Artık Çok Kolay! Bozulan Şarj Kablosunu Onarmak Artık Çok Kolay!
“Mogan Gölü, Gölbaşı’mızın en önemli doğal varlıklarından biridir. Hem ilçemizin turizm potansiyelini artıran hem de doğal güzelliğiyle hepimizin kıymetini bildiği bir değerdir. Bugün burada başlattığımız temizlik çalışmalarıyla gölümüzü eski berrak ve temiz haline döndürmeyi hedefliyoruz. Doğaya zarar vermeden, çevredeki canlıları koruyarak bu çalışmayı titizlikle sürdüreceğiz. Amacımız, bize emanet olan Mogan Gölü’nü gelecek nesillere daha temiz bir şekilde bırakmak” 

Kaynak: İHA