Ankara İskitler Bizim Köfteci'nin nasıl yemek hazırladığı ortaya çıktı! Video mide bulandırıyor Ankara İskitler Bizim Köfteci'nin nasıl yemek hazırladığı ortaya çıktı! Video mide bulandırıyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin SGK’ya olan borçları tartışılmaya devam ederken, gözler Ankara’nın ilçe belediyelerinin borç durumuna çevrildi. Bu belediyeler arasında en dikkat çekici olanlardan biri de Gölbaşı Belediyesi.

En borçlu ilçe belediyeleri arasında ilk sırada yer alan Gölbaşı Belediyesi’nin SGK’ya ne kadar borcu olduğu merak konusu oldu.

Gölbaşı Belediyesi’nin, SGK’ya olan borçlarının büyüklüğü ile gündemde. Başkan Odabaşı görevi devraldıktan hemen sonra, önceki döneme ait borçları şeffaf bir şekilde açıklamıştı. Belediyenin toplam borcu, belediye binasına asılan bir afişle halka duyuruldu ve bu afişte belirtilen rakamlara göre:

Belediyenin Toplam Borcu: 1 milyar 60 milyon 485 bin 153,66 TL

Belediyenin SGK Borcu: 4 milyon 81 bin 354 TL

Bellas Şirketi’nin SGK ve Piyasaya Olan Borcu: 159 milyon 860 bin 762 TL

Bu açıklanan rakamların dört ay öncesine ait olduğu ve bu süre zarfında yasal faizlerin eklenmesiyle birlikte Bellas şirketi ve Gölbaşı Belediyesi’nin toplam borcunun yaklaşık 250 milyon TL’yi bulduğu tahmin ediliyor. Bu borçlar, sadece SGK’ya olan yükümlülüklerle sınırlı kalmayıp, piyasaya olan diğer borçları da içeriyor.

Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, borçların açıklanmasının ardından yaptığı konuşmada, şeffaflık ilkesine vurgu yaparak, belediyenin mali durumunu düzeltmek için çeşitli önlemler alacaklarını belirtmişti. Odabaşı  “Göreve geldiğimizde karşılaştığımız bu borç yükünü azaltmak ve mali disiplini sağlamak için çalışmalarımıza başladık. Halkımızın desteği ve alınacak tasarruf tedbirleri ile bu sorunun üstesinden geleceğiz” demişti.

Muhabir: Bünyamin Altıntaş