Yaşam

Gölbaşı’nda “bit” tartışması

İlçenin Velihimmetli Mahallesi’ndeki  “bit” sorunu, mahalle muhtarı Ali İhsan Okman ile CHP Belediye Meclis Üyesi Mehmet Kanık’ı karşı karşıya getirdi.

Abone Ol

Ankara'nın Göbaşı ilçesine bağlı Velihimmetli Mahallesi, son günlerde beklenmedik bir tartışmanın merkezine oturdu. Mahallede artan bit sorunu, Muhtar Ali İhsan Okman ile CHP Belediye Meclis Üyesi Mehmet Kanık arasında yaşanan gerginlikle gündeme geldi.

Velihimmetli Mahallesi'nde bit sorununun baş göstermesiyle birlikte, mahalle muhtarı Ali İhsan Okman, çözüm bulmak amacıyla Gölbaşı Belediyesi'ne başvurdu. Muhtar Okman, mahalle halkının sağlığını tehdit eden bu durum karşısında CHP'li Belediye Meclis Üyesi Mehmet Kanık'tan ilaçlama yapılması için destek istedi. Ancak, Kanık’tan aldığı yanıt muhtarın tepkisini çekti.

BELEDİYENİN GÜCÜNÜ GÖRECEKSİNİZ

Muhtar Okman, Kanık'ın kendisine “Belediyenin gücünü göreceksiniz” dediğini belirterek, bu sözlerin arkasındaki anlamı sorguladı. Okman, “Ben ilaçlama hizmetini kendim için değil, mahalle halkı için istedim. Belediye, mahalle halkına hizmet etmekle yükümlüdür” diyerek, Kanık'ın tavrına tepki gösterdi. Okman, bu ifadeyi açıklaması için Kanık'ı kamuoyu önünde cevap vermeye davet etti.

CHP'Lİ KANIK'TAN AÇIKLAMA

Tartışmaların büyümesi üzerine CHP Belediye Meclis Üyesi Mehmet Kanık, muhtarın iddialarına yanıt verdi. Kanık, Okman'ın dile getirdiği iddiaların yanlış anlaşıldığını ifade ederek, "Velihimmetli Mahallesi Muhtarı Ali İhsan Okman, köyde bit sorunu olduğunu ve ilaçlama yapılmasını istedi. Ben de sağlık işleri müdürüne talebini ilettim ve haftada iki kez ilaçlama ekibinin köye giderek gerekli çalışmaları yaptığını öğrendim. Muhtar da buna şahittir" şeklinde konuştu.

Kanık, "Belediyenin gücünü göreceksiniz" ifadesinin tamamen yanlış anlaşıldığını belirterek, "Bu sözlerle belediyemizin ne kadar dürüst, şeffaf ve herkese hizmet etmeye hazır olduğunu anlatmak istemiştim," dedi.