İstanbul’un Kadıköy ve Üsküdar ilçelerindeki mağazalar önünde, iPhone’un yeni modeline sahip olmak isteyen yüzlerce kişi sabaha kadar bekledi. Satışa sunulan cihazların fiyatları ise 65 bin TL’den başlayıp 120 bin TL’ye kadar yükseliyor.

Üretici ve market arasındaki fiyat farkı havuçta zirve yaptı Üretici ve market arasındaki fiyat farkı havuçta zirve yaptı

İlk Satış Sabah Saatlerinde Başladı

Yeni iPhone modeli, İstanbul’un Üsküdar ilçesindeki bir alışveriş merkezinde ve Kadıköy’deki mağazalarda sabah 07.00’de satışa çıktı. Akşam saatlerinden itibaren mağaza önünde beklemeye başlayan vatandaşlar, gece boyunca sırada kalarak yeni modelin satışa çıkmasını sabırsızlıkla bekledi. Satışa sunulan cihazlar, teknoloji severlerin ilgisini yoğun şekilde çekerken, cihazın fiyatı pek çok kişi için dikkat çekici bir unsur oldu.

‘Yapay Zeka Özelliği İçin Geldim’

Zeytinburnu’ndan gece saatlerinde Üsküdar’a gelen Ali Zaman isimli vatandaş, yeni çıkan modelle tanışmak için sabırsızlandığını belirtti. Zaman, "16 Pro Max çıktı, bugün 20 Eylül onu almaya geldik. 179'uncu sıradayım, yapay zeka özelliğiyle tanışmaya geldik. Her sene 20 Eylül, 23 Eylül, 24 Eylül' de aynı bu sırayı yaşıyoruz. Ben Zeytinburnu'nda oturuyorum, Zeytinburnu'ndan buraya gece saat 23.30'dan beri sıradayım burada." dedi.

Her yıl aynı dönemlerde yeni modelin satışa çıkmasıyla birlikte benzer manzaralar yaşanırken, teknoloji meraklıları bu kez de en yeni özellikleri deneyimlemek için saatlerce kuyrukta bekledi.

Muhabir: Haber Bülteni