Ekonomi

GSM operatörlerine bir tepki de BBP lideri Destici'den geldi: "Fahiş fiyatları geri çekin"

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, GSM operatörlerinin son dönemde uyguladığı yüzde 250-300 oranındaki zamları sert bir şekilde eleştirdi. Destici, yaptığı açıklamada, "Çalışanlarınıza ne kadar zam yaptınız ki tarifelere yüzde 300 zam yapıyorsunuz?" diyerek durumu eleştirdi.

Abone Ol

Son dönemde GSM operatörlerinin yaptığı yüksek oranlı tarif zamları, kamuoyunda büyük yankı uyandırmaya devam ediyor. Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici de sosyal medya üzerinden paylaştığı bir videoda, bu duruma sert tepki gösterdi. Zam oranlarının, yıl sonu enflasyonunun yüzde 40 olduğu bir ortamda kabul edilemez olduğunu belirten Destici, bu artışların haksız olduğunu dile getirdi.

"Hükümet Gereken Tedbirleri Almalı"

Destici, GSM operatörlerinin zamlarına karşı hükümete de çağrıda bulundu. Bu zamların geri çekilmesine yönelik somut bir adım görmediklerini ifade eden BBP lideri, sektörle ilgili uzmanların da operatörlerin hizmet kalitesini düşürdüğünü ve yeterli yatırımı yapmadığını belirtti. "Hükümetimiz gerekli tedbirleri almalıdır. Vatandaşlarımız bu fahiş fiyatlara ezdirilmemeli daha doğrusu vatandaş soyulmamalıdır. Görevliler sorumlular buna müsaade etmemelidir" dedi.

Yüzde 500’e Varan Zamlar

GSM hizmetlerinin temel bir ihtiyaç olduğunu vurgulayan Destici, bazı kalemlerde geriye dönük incelemelerde yüzde 500’e varan zamların olduğunu hatırlattı. "Bazı kalemlerde yüzde 300'ü bulan ki geriye dönük 2-3 yıla gittiğimizde yüzde 500'ü bulan zamların da olduğunu görüyoruz. Böylesine fahiş bir fiyatlandırmanın acaba gerekçesi nedir? Bize bunu anlatsınlar" şeklinde konuştu.

"Çalışanlarınıza Ne Kadar Zam Yaptınız?"

Destici, açıklamasında GSM operatörlerinin çalışanlarına yapılan zamların enflasyon oranında olduğunu ancak tarifelere yüzde 300 oranında zam yapıldığını eleştirdi. "Bu sene gerçekleşecek enflasyon da yüzde 48-50 civarında. Buradan GSM şirketlerine bu konuda açıklama yapmaya ve fahiş fiyatları geri çekmeye davet ediyoruz." diyen Destici, GSM firmalarını fiyatları geri çekmeye ve durumu halka açıklamaya davet etti.

"Bu Konuyu Gündemde Tutacağız"

BBP Genel Başkanı, bu zamların geri çekilmesi için mücadeleye devam edeceklerini belirterek, "Bu konuyu unutturmayacağız ve düzeltilene kadar gündemde tutmaya devam edeceğiz" diyerek sözlerini sonlandırdı.