ODTÜ Teknokent ve Bursa Coşkunöz Eğitim Vakfı, gençlere eğitimde inovasyon ve gelişmelerini desteklemek üzere Edtech Girişim programı için düğmeye bastı.

Edtech Girişim, Eğitimde inovasyon ve gelişimin desteklenmesini amaçlayan Edtech Girişim Programı; katılımcılarına kuluçka desteği sunan, eğitim ve mentorluklarla gelişimini destekleyen özel bir program.

Girişimciler, ODTÜ TEKNOKENT’in bilgi birikimi ve geniş iletişim ağına erişirken; Bursa Coşkunöz Eğitim Vakfı’nın alandaki tecrübelerinden, paydaş haritasından ve uzman mentorlarından faydalanabiliyor.

GÜÇLÜ GENÇ, DESTEKLEYEN ÇEVRE

Söz konusu program kapsamında Adaptteen Dijital Rehberlik ve Gelişim Platformu kuruldu. “Güçlü Genç, Destekleyen Çevre!” başlığını taşıyan platform hakkında şu bilgiler paylaşıldı:

“13-20 yaş arası gençlere ve ailelerine özel hazırlanan, gençlerin gelişim yolculuklarında onlara eşlik eden online rehberlik ve gelişim platformu

Sınavlara hazırlık sürecinde gençlere hem akademik hem sosyal hem de psikolojik destek sunan ilk platform

Türk Eğitim-Sen'den eğitim reformu için önemli öneriler Türk Eğitim-Sen'den eğitim reformu için önemli öneriler

Hem genci, hem ebeveyni hem okullarda çalışan rehber öğretmeni ve psikologları tek çatı altında birleştiren ilk ve tek platform.”

Adaptteen gelişim platformunu tamamlayan gençlerin ailesiyle daha sağlıklı iletişim kurmayı öğreneceği, kendi öğrenme stiline uyarak daha verimli çalışmaya başlayacağı, teknoloji ve ekran kullanımı konusunda daha bilinçli bir tüketici olacağı, sınav kaygısını yönetmeyi öğreneceği ve ilgi ve yetenekleri doğrultusunda  kariyer planlamasını yapacağı ifade edildi..

 

Muhabir: Sevda Ecem