Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyete kasteden FETÖ terör örgütünün 15 Temmuz Darbe girişiminin yıldönümünde CHP Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi ve Grup Sözcüsü Gül Eda Hür, Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclisinde yaptığı konuşma ile 15 Temmuz Darbe Girişimine tepki gösterdi.

15 Temmuz darbe girişiminde Türkiye'nin kurucu değerlerinin ve felsefesinin hedef alındığını belirten Gül Eda Hür, "laik ve cumhuriyet merkezi Türkiye'yi yıkamazlar ve her seferinde de yenilmeye mahkum olacaklar" dedi.

Lübnan’dan kaçanlar korkunç anları anlattı Lübnan’dan kaçanlar korkunç anları anlattı

Partisi Cumhuriyet Halk Partisi'nin de darbelerden, siyasi engellemelerden , anti demokratik müdahalelerden her zaman olumsuz etkilendiğini belirten Hür şunları söyledi : 15 Temmuz 2016 tarihinde yaşanan devletin iradesine , milletin egemenliğine el koyma girişimlerini kınıyoruz. Sayın Genel Başkanımız Özgür Özel 15 Temmuz 2016 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne ilk giden milletvekilimiz olarak; demokrasi için canını ortaya koyan, vatanı ve bayrağı için savaşan o dönem partimizin grup başkanvekiliydi. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak bir kez daha demokrasinin yanında olduğumuzu, her türlü darbenin karşısında olduğumuzu, bundan sonra da milli iradeyi hiçe sayan, ona itiraz eden, direnen, milli irade ve demokrasi dışı çabaya yeltenenlerin karşısında dimdik duracağımızı ifade ediyoruz.

Muhabir: Onur Dedeoğlu