İlk maddede, PKK/KCK-PYD/YPG, FETÖ ve DEAŞ gibi terör örgütlerine karşı yürütülen yurt içi ve yurt dışındaki operasyonların azim ve kararlılıkla devam edeceği vurgulandı. Son dönemde meydana gelen uluslararası gelişmelere ilişkin kurula bilgi sunulduğu belirtilirken, Suriye topraklarındaki terör örgütlerinin etkisiz hale getirilmesine yönelik faaliyetlerin aralıksız sürdürüleceği ifade edildi. Türkiye'nin millî güvenliğine zarar verebilecek her türlü plana müsaade edilmeyeceği kaydedildi.

Irak ile Terörle Mücadele İş Birliği

Bildiride, komşu Irak ile PKK/KCK-PYD/YPG gibi tehditlere karşı iş birliğinin güçlendirilmesine yönelik kararlılık da vurgulandı. Türkiye'nin, Irak halkının güvenliği ve refahına verdiği önem yeniden dile getirildi. Bu bağlamda, iki ülke arasındaki iş birliğinin ilerletilmesi gerektiği ifade edildi.

Mgk Toplantısı 2

Mustafa Keser, TBMM Açılış Resepsiyonu’nu renklendirdi Mustafa Keser, TBMM Açılış Resepsiyonu’nu renklendirdi

Gazze'deki Soykırım ve Uluslararası Çabalar

Toplantının ikinci bölümü, Filistin halkının maruz kaldığı soykırıma yönelikti. Türkiye, Gazze’deki soykırımın durdurulması ve kalıcı bir ateşkes sağlanması için uluslararası çabaların artırılması gerektiğini vurguladı. İsrail'in Orta Doğu'yu tehdit eden saldırılarına karşı, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi başta olmak üzere uluslararası aktörlere acil harekete geçme çağrısında bulunuldu. Türkiye, Lübnan halkı ve hükümetiyle dayanışma içinde olacağını ifade etti ve İsrail’in hukuk tanımazlığına karşı sert bir dille kınama yaptı.

Akdeniz ve Ege'deki Gelişmelere Dikkat

Son maddede, Türkiye'nin Akdeniz ve Ege Denizi'nde kalıcı istikrar ve huzurun sağlanması için geliştirdiği iş birliği zeminlerine yönelik samimi yaklaşımının suistimal edilmesine izin vermeyeceği belirtildi. Aklıselimle hareket etmenin en doğru tercih olduğu ifade edildi. 

Kaynak: Haber Merkezi