Yaşam

Gümbet nerede? Gümbet'e nasıl gidilir? Gümbet'te neler yapılır?

Gümbet'in nereye bağlı olduğu ve neyin meşhur olduğu gibi sorular, yaz tatilcileri tarafından sıkça araştırılıyor. Peki, Gümbet hakkında bilmeniz gerekenler neler?

Abone Ol

Gümbet, Muğla iline bağlı Bodrum ilçesinde yer alan ünlü bir tatil beldesidir. Bodrum Merkez'e sadece 5 kilometre uzaklıkta bulunur ve bu merkezi konumu sayesinde turistler tarafından yoğun ilgi görmektedir.

GÜMBET'E NASIL GİDİLİR?

Gümbet'e ulaşmak oldukça kolaydır. İlk olarak Muğla'ya, ardından Bodrum'a gitmeniz gerekmektedir. Bodrum'dan toplu taşıma araçları ile kısa sürede Gümbet'e ulaşabilirsiniz. Ayrıca, Bodrum-Milas Havalimanı'na uçuş yaparak oradan otobüs veya taksi ile Gümbet'e geçiş yapabilirsiniz. Türkiye'nin birçok yerinden Bodrum'a direkt otobüs seferleri de bulunmaktadır.

GÜMBET'İN NESİ MEŞHUR? NE YENİR?

Gümbet, zengin Türk ve Akdeniz mutfağı ile ünlüdür. Balık ve deniz ürünleri restoranları oldukça yaygındır. Özellikle balık çorbası, kabak çiçeği dolması ve Gümbet kraker kebabı öne çıkan lezzetler arasındadır. Ayrıca, Gümbet'e özgü bergamot reçeli ve adaçayı yağı da denemeniz gereken tatlar arasındadır.

GÜMBET'TE NEREYE GİDİLİR?

Gümbet'in berrak denizi ve geniş plajları, tatilciler için ideal bir dinlenme alanı sunar. Su sporları merkezi olarak bilinen Gümbet, deniz paraşütü, jet ski ve muz gibi aktivitelerle adrenalin tutkunlarını cezbeder. Günübirlik tekne turları ile Bodrum yarımadasının eşsiz koylarını keşfedebilirsiniz. Tarih ve kültür meraklıları için Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi, Bodrum Kalesi, Zeki Müren Müzesi ve Myndos Kapısı önemli duraklardır. Ayrıca, Halikarnas Balıkçısı'nın mezarını ziyaret edebilir ve Bodrum ile Gümbet arasında bulunan yel değirmenlerinin sunduğu muhteşem gün batımı manzarasının keyfini çıkarabilirsiniz.