KAPIKULE'DE 180 KİLOGRAM ESRAR YAKALANDI

İlk operasyon, Edirne’deki Kapıkule Gümrük Kapısı'nda gerçekleşti. Türkiye’ye giriş yapmak üzere gelen bir tır, Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri tarafından şüpheli görülerek takibe alındı. X-ray taramasına sevk edilen tırda, narkotik dedektör köpeklerinin yardımıyla yapılan detaylı aramada, aracın dorsesinin tabanına gizlenmiş halde 160 poşet içerisinde yaklaşık 180 kilogram esrar ele geçirildi.

KAPIKULE’DE TEK SEFERDE EN YÜKSEK KOKAİN MİKTARI

Kapıkule’de düzenlenen ikinci operasyonda ise yine Türkiye’ye giriş yapmak üzere gelen bir tır risk analizine tabi tutuldu. Ekiplerin dikkatli çalışması sonucunda aracın yakıt deposuna saklanmış 107 paket halinde yaklaşık 120 kilogram kokain bulundu. Bu miktar, kara hudut kapılarında tek seferde yakalanan en büyük kokain sevkiyatı olarak kayıtlara geçti.

Aw313238 03

GÜRBULAK'TA 95 KİLOGRAM METAMFETAMİN ELE GEÇİRİLDİ

Son operasyon ise Ağrı’daki Gürbulak Gümrük Kapısı'nda gerçekleştirildi. İran’dan gelen bir tır, Gümrük Muhafaza ekipleri tarafından yapılan risk analizinin ardından detaylı aramaya alındı. Narkotik ekipleri, nargile tütünü ile harmanlanmış yaklaşık 95 kilogram metamfetamin ele geçirdi.

UYUŞTURUCUNUN PİYASA DEĞERİ 530 MİLYON LİRA

Yapılan üç operasyonun toplamında ele geçirilen uyuşturucuların piyasa değerinin 530 milyon lira olduğu açıklandı.

Gülen'in ölümünden sonra FETÖ'de miras kavgası patlak verdi Gülen'in ölümünden sonra FETÖ'de miras kavgası patlak verdi

Kaynak: İHA