Gümüşhane'nin en yüksek noktası olan Abdalmusa Zirvesi'nin eteklerinde yer alan 2 bin 178 metre rakımlı Dulağa Yaylası, bahar mevsiminin gelmesiyle birlikte muhteşem bir manzaraya büründü. Gümüştuğ köyüne bağlı olan Dulağa Yaylası, deniz seviyesinden oldukça yüksek bir konumda bulunuyor. Sarı yayla çiçekleri, papatyalar ve çeşitli renklerdeki diğer çiçeklerle süslenen yayla, otantik yayla evleriyle birlikte görsel bir şölen sunuyor.

Yaylanın çevresinde yer alan karlı dağlar ve coşkun dereler, Alpler'i andıran bir manzara oluşturarak ziyaretçilerini büyülüyor. Doğal yaşama uyumlu olarak inşa edilen taş ve ahşap evler, geleneksel yayla yaşamının izlerini taşıyor. Yaz aylarında yaylada konaklayan köylüler, hayvanlarını otlatmak ve temiz havanın keyfini çıkarmak için burayı tercih ediyor.

Dulağa Yaylasını ziyaret eden köy sakinlerinden Mustafa Dede, yaylanın özelliklerini anlatırken, "Burası Artebel Gölleri Tabiat Parkına sınır bir yer. Hemen yukarısında Abdalmusa Tepemiz, 5 göllerimiz var. Yaylada sarı, beyaz renkli çiçekler var. Hemen arkamızdaki tepelerde kar hala duruyor. Öyle bir yer ki burası kar üstüne kar yağan yerler var burada. Yani hiç kar erimiyor, kar üstüne kar yağıyor. Yüksek rakım olduğu için" şeklinde açıklamalarda bulundu.

Yaz aylarında yaylaya gelenlerin sayısının arttığını belirten Dede, "Yaz aylarında 20-25 haneyi buluyor burası. Bütün evler hemen hemen doluyor yani" dedi. Gümüşhane'nin bu özel mekanı, doğal güzellikleri ve otantik atmosferiyle ziyaretçilerine huzur ve dinginlik sunuyor.

MHP Ankara İl Başkanı Alparslan Doğan, Esra ve Mehmet Çiftinin Düğününde Mutluluklarına Ortak Oldu MHP Ankara İl Başkanı Alparslan Doğan, Esra ve Mehmet Çiftinin Düğününde Mutluluklarına Ortak Oldu

Kaynak: İHA