Genç kadın girişimci Şengül Akansel tarafından Salihli ekonomisine kazandırılan tesisin açılışına Manisa Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Erdal Özçelik, Salihli Belediye Başkan Yardımcısı Selim Akbıyıkoğlu, Salihli Ziraat Odası Başkanı Cem Yalvaç, CHP Salihli İlçe Başkanı Enver Akgün, oda ve borsa başkanları, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, bölge çiftçisi ile çok sayıda davetli katıldı.

Salihli Ziraat Odası Başkanı Cem Yalvaç açılışta yaptığı konuşmada “Pandemi sürecinde herkesin gördüğü gibi çiftçi yine gece gündüz demeden üretti. Türkiye’nin hiçbir sebze ve meyve halinde ürün, ya da herhangi bir markette, tereyağı, süt, domates, biber, patlıcan eksik olmadı.

Dolayısıyla çiftçi ürettiği sürece bu ülke kalkınır.  Özellikle Salihli zeytinyağının diğer ilçelerden çok daha kaliteli olduğunu zeytinin tanesinin de diğer ilçelerdeki zeytinlerden daha iri ve aromasının daha iyi olduğunu ifade ediyorum” dedi.

GÜNLÜK KAPASİTE 80 TON

Akansel Zeytincilik  Organik Tarım Üretim Pazarlama İthalat İhracat Limited Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Şengül Akansel ise “Türkiye’nin sızma zeytinyağı üretiminde en yeni tesisi olarak zeytin sezonunu açmış bulunuyoruz.  Akansel Zeytincilik olarak temel hedefimiz Güney Ege zeytinlerini ulusal ve ulusalar arası pazarlara taşımak. Bir kadın girişimci olarak ülkeme ve Manisa’ma bu yeni yatırımı kazandırmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Dombaylı Mahallesi’nde hizmete giren tesisimizde günlük 80 ton zeytin üretim kapasitesi mevcut. Tüm zeytin üreticisi dostlarımızı modern tesisimize bekliyoruz” diye konuştu.

ULUSLARARASI MARKA OLUŞTURDULAR

Akansel ayrıca şunları söyledi:

Akaryakıt fiyatları cep yakmaya devam ediyor! 1 Ekim 2024 benzin, motorin, LPG fiyatları Akaryakıt fiyatları cep yakmaya devam ediyor! 1 Ekim 2024 benzin, motorin, LPG fiyatları

“Uluslararası markamız Opus Lukka Olive Oil ise yine köklerini bu topraklardan almaktadır. Bir dönem Roma İmparatorluğu’nun tarım havzası olan Sart Vadisi Latince iş anlamına gelen Opus ile kadim Anadolu halkı olan Hititlilerin Lidya topraklarına Lukka ülkesi demesinden esinlenerek; bir Roma-Hitit dili birleşimi olarak Opus Lukka markamızı oluşturduk.

Sart Vadisi markamız ile ulusal pazarda, Opus Lukka ile de ulusalar arası pazarda faaliyet göstereceğiz. Bu iki markamızın ulusal ve uluslararası tescil süreçleri tamamlanmış olup Türk Zeytinyağı dünyasına hayırlı olmasını dilerim.”

Muhabir: Haber Bülteni