Özellikle Halley kuyruklu yıldızının MÖ 240 yılından beri tanınması, bu gök cisimlerinin tarih boyunca ne kadar önemli bir yere sahip olduğunu gösteriyor. Türkiye Uzay Ajansı (TUA), bu kez Güneş’e çok yakın geçerek gözler önüne serilecek "C/2023 A3" (Tsuchinshan-ATLAS) kuyruklu yıldızının 11-12 Ekim tarihlerinde izlenebileceğini duyurdu.

Ankara bu evliliği konuşuyor! Turgut Altınok'un kızı bakın kiminle evlendi! Ankara bu evliliği konuşuyor! Turgut Altınok'un kızı bakın kiminle evlendi!

C/2023 A3: 13 Yılın En Parlak Kuyruklu Yıldızı

C/2023 A3, 13 yılın en parlak kuyruklu yıldızı olarak nitelendiriliyor. Kuyruklu yıldız, 12 Ekim civarında dünyaya yaklaşık 0,47 Astronomik Birim (AB) mesafeyle en yakın geçişini yapacak ve bu sırada gözle görülebilecek en yüksek parlaklığa ulaşması bekleniyor. Astronomlar, bu nadir olayın gözlemlenmesinin heyecan verici olduğunu belirtiyor.

Kuyruklu Yıldız

Etkileyici Kuyruk Uzunluğu

C/2023 A3'ün sadece parlaklığı değil, aynı zamanda 21 derece uzunluğundaki etkileyici kuyruğu da dikkat çekiyor. Bu uzunluk, dolunayın çapının yaklaşık 42 katına denk geliyor. Güneş'e yaklaştıkça ısınan kuyruklu yıldız, toz ve buzdan oluşan kuyruğuyla görsel bir şölen sunacak.

Neden Kuyruklu Yıldızlar Önemli?

Kuyruklu yıldızlar, Güneş Sistemi’nin oluşumunu ve evrimini anlamamızda önemli bir rol oynar. İçerdikleri gazlar ve tozlar, yıldızların ve gezegenlerin oluşum süreçleri hakkında değerli bilgiler sunar. 

Kaynak: Haber Merkezi