Başarılı bir iş insanı olan Güntekin Köksal'ın kim olduğu merak edildi. Peki, Güntekin Köksal kimdir? Güntekin Köksal ne zaman öldü?

Güntekin Köksal Kimdir?

Güntekin Köksal, 6 Haziran 1931 tarihinde İzmir Karşıyaka'da doğmuştur. İlk eğitimine İzmir'de başlamış ve İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi sınavlarını kazanmasına rağmen maddi sebeplerle Askeri Tıbbiye-yi Şahane'ye geçiş yapmıştır. Daha sonra Avrupa'da eğitimine devam ederek Avusturya Leoben Üniversitesi'nde Sondaj ve Petrol Mühendisliği alanında lisans ve yüksek lisans diploması almıştır.

Kariyerindeki Başarılar

1959 yılında Türkiye'ye dönen Güntekin Köksal, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) bünyesinde 16 yıl boyunca çeşitli görevlerde bulunmuştur. Ayrıca Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde 7 yıl boyunca Petrol Mühendisliği dersleri vermiştir. 1974 yılında Pet Holding’i kurarak iş hayatına atılmış ve Ankara'da PET TİCARET BÜROSU'nu kurarak mümessillik, müşavirlik ve sigortacılık faaliyetlerine başlamıştır.

Faruk Zabcı kimdir? Faruk Zabcı kimdir?

Şirketler ve Ticari Faaliyetler

1979 yılında Pet Mühendislik Müşavirlik Mümessillik Limited Şirketi ve Petkontur Konut, İnşaat ve Turizm Şirketi'ni kurmuş, aynı yıl Gözetim Ekspertiz Servis Limited Şirketi'ni faaliyete geçirmiştir. 1981 yılında ise Pet-Madencilik İmalat Limited Şirketi ve Petkök Gıda Maden Ve Sanayi Ürünleri İhracat İthalat Ve Pazarlama Limited Şirketi'ni kurarak ticari faaliyetlerini genişletmiştir. Pet Holding A.Ş., 1981 yılında şirketlerini bir çatı altında toplamış ve uluslararası alanda birçok ülkeden firmaların temsilciliklerini üstlenerek büyük bir ticari başarı elde etmiştir.

Petrol Arama ve Üretim Faaliyetleri

1990 yılında kurduğu Petoil A.Ş. aracılığıyla Azerbaycan, Kazakistan, Türkiye, Yemen ve Kuzey Irak’ta petrol arama ve üretim faaliyetlerinde bulunmuştur.

Güntekin Köksal'ın çocukları kim?

Güntekin Köksal'ın ilk evliliğinden Burak adında bir oğlu ve ikinci eşi Pınar Köksal ile Ayşe Köksal Çetin ve Zeynep Köksal Yaykıran adlarında iki kızı bulunmaktadır. Pınar Köksal, Türkiye’nin İlk Seçilen Kadın Ceza ve Tutukevleri İzleme Kurulu Üyesi olarak görev yapmıştır.

Güntekin Köksal ne zaman öldü?

Güntekin Köksal, 9 Eylül 2022 tarihinde hayata veda etmiştir.

Muhabir: Haber Bülteni