Güvenç Kurtar, Türk futbolunun önemli isimlerinden biridir. İşte detaylarıyla Güvenç Kurtar'ın hayatı ve kariyeri:

Güvenç Kurtar Kimdir?

Güvenç Kurtar, 25 Temmuz 1950 tarihinde Uşak'ta doğmuştur. Futbolculuk kariyerinde Beşiktaş, Altay, Mersin İdman Yurdu, Bursaspor, Kocaelispor ve Düzcespor gibi Türk futbolunun köklü kulüplerinde forma giymiştir. Özellikle Kocaelispor ile 1979-80 sezonunda Türkiye 2. Futbol Ligi'nden şampiyon olarak 1. Lig'e yükselmiş ve aynı sezon gol kralı olmuştur.

Güvenç Kurtar'ın Teknik Direktörlük Kariyeri

Güvenç Kurtar, teknik direktörlük kariyerinde de başarılı çalışmalara imza atmıştır. En önemli başarılarından biri, 1991-1992 sezonunda Kocaelispor'u 2. Lig'den 1. Lig'e çıkararak elde ettiği şampiyonluktur. Bu başarının ardından Kocaelispor, 1992-1993 sezonunda Türkiye 1. Lig'de şampiyonluk yarışında son haftalara kadar katılmış ve UEFA Kupası'nda Türkiye'yi temsil etme hakkı kazanmıştır.

Güvenç Kurtar ayrıca birçok Anadolu takımını çalıştırmış, Diyarbakırspor ve Denizlispor gibi kulüplerde teknik direktörlük yapmıştır. 2000-01 sezonunda Diyarbakırspor ile Süper Lig'e yükselme başarısı da bulunmaktadır.

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi Yaruki’si Şahin Irmak kimdir? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi Yaruki’si Şahin Irmak kimdir?

Başarıları ve Ödülleri

Türkiye 1. Lig Şampiyonluğu: 1979-80 (Kocaelispor ile futbolcu olarak), 1991-92 (Kocaelispor ile teknik direktör olarak)
Diyarbakırspor ile Süper Lig'e Yükselme: 2000-01 sezonu

Muhabir: Haber Bülteni